logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 29/01/2020

Με αφορμή την πρωτοβουλία Προϊσταμένης Νηπιαγωγείου να ζητήσει με επιστολή της από τους γονείς του σχολείου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αλλαγή του ψυγείου, το οποίο, να σημειωθεί, δεν λειτουργεί τους τελευταίους δύο μήνες, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων επαναλαμβάνει τη θέση του, ότι οι γονείς δεν πρέπει να δέχονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα αναλώσιμα των σχολείων και γενικότερα δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας τους, ούτε να τρέχουν δεξιά κι αριστερά προς εύρεση «χορηγών».

Εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πραγματικοί χορηγοί της παιδείας, καθώς είμαστε βαριά φορολογούμενοι πολίτες και τα χρήματα που αντιστοιχούν στα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας των σχολείων τα έχουμε πληρώσει διπλά και τριπλά, μέσα από την κεντρική και τη δημοτική φορολογία.

Εν προκειμένω, το θέμα του ψυγείου του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου ουδέποτε ήρθε προς συζήτηση ή έγκριση από τη Σχολική Επιτροπή, η Προϊσταμένη δεν το διεκδίκησε με την παρουσία της σε κάποια συνεδρίασή της και κανένας γονέας του σχολείου δεν ενημέρωσε την Ένωση (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υπάρχει).

Όσον αφορά στη στάση των εκπροσώπων μας στις Σχολικές Επιτροπές, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι υπερψηφίζουμε κάθε λειτουργική και κτιριακή ανάγκη, ενημερωνόμαστε από τους συλλόγους – μέλη μας, θέτουμε θέματα που καθυστερούν να συζητηθούν εκτός ημερησίας διάταξης και καταψηφίζουμε τις χορηγίες που υπονομεύουν τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε:

 Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων αλλά και τους γονείς των λίγων νηπιαγωγείων που δεν διαθέτουν Σύλλογο όχι μόνο να ΜΗΝ ανταποκρίνονται σε οικονομικά αιτήματα, αλλά να επικοινωνούν με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων παραπέμποντάς το στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

 Τους γονείς των νηπιαγωγείων που δεν έχουν Σύλλογο Γονέων να έρθουν σε επαφή με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και να προχωρήσουν στη δημιουργία του.

 Τους Συλλόγους εκπαιδευτικών της περιοχής μας να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις οδυνηρές συνέπειες των πρωτοβουλιών τους.

Το ΔΣ της Ένωσης

Η Πρόεδρος Μαγκλάρα Λένα

Η Γραμματέας Τσολάκου Χριστίνα