logo


Στην καταγελία πως ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου, νυν Αντιπρόεδρος της παράταξης της Διοίκησης, Π. Βορριάς εθεάθη να κυκλοφορεί με δημοτικό όχημα, προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 17 Δεκεμβρίου) ο επικεφαλής της  παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου Κ. Κουριδάκης. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια παράταξη της μειοψηφίας είχε πριν από λίγο καιρό καταγγείλει τροχαία παράβαση από υπηρεσιακό όχημα, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, μιλώντας όμως για μεθόδους big brother.

Προχτές ο κ. Κουριδάκης επανήλθε με νέα καταγγελία, αυτή τη φορά για χρήση δημοτικού οχήματος από τον Αντιπρόεδρο της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο, ζητώντας σαφή απάντηση.

“‘Η λέτε εσείς ψέματα ή σας έχουν μεταφερθεί ψέματα”, αντέδρασε αμέσως ο Δήμαρχος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά η υπόθεση είχε και συνέχεια, μια που από ό,τι φάνηκε μεσολάβησε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον κ. Βορριά και τον επικεφαλής του Εύπολις, όπως φαίνεται από ανάρτηση του πρώτου που κατηγορεί την παράταξη της μειοψηφίας για πολιτική αμετροέπεια και ζητεί να μάθει το όνομα του «πληροφοριοδότη» της:

Ακολούθησε σήμερα σχετική απαντητική ανάρτηση του Εύπολις:

ΣΧΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ κ. ΒΟΡΙΑ

Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα πεδίο ανθρώπινης δραστηριότητας που απαιτεί αυξημένες ικανότητες αναφορικά με το ήθος και την ευαισθησία.

Είναι συλλογική προσπάθεια με αξιακά χαρακτηριστικά την υπευθυνότητα, την ικανότητα αυτοκριτικής, την αίσθηση του καθήκοντος, την ταπεινότητα, την αισθητική και την ικανότητα αντίληψης και διείσδυσης στην ψυχή των συνανθρώπων.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μου με τον αξιότιμο κ. Π. Βοριά, που έγινε για λόγους ευγένειας και σεβασμού, επαναλαμβάνω ότι η τοποθέτησή μου στο Δημοτικό συμβούλιο δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα, απευθυνόταν στον δήμαρχο και στην παράταξη της οποίας είναι αντιπρόεδρος, και αφορούσε τον μη νόμιμο τρόπο χρήσης και κίνησης των οχημάτων του Δήμου.

Δυστυχώς η ευθιξία που θα έπρεπε να διαθέτει ο δήμαρχος και πρόεδρος της παράταξης Δύναμη ευθύνης δεν υπάρχει. Έχει κληθεί αρκετές φορές να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τεκμηριωθεί, το ποιοι έχουν την δικαιοδοσία να χρησιμοποιούν και να οδηγούν τα οχήματα του Δήμου, αντί αυτού αποπροσανατολίζει την συζήτηση και δεν δίνει απαντήσεις.

Είμαι υποχρεωμένος εκ του θεσμικού μου ρόλου να μεταφέρω τα ερωτήματα και τα σχόλια των πολιτών, τους οποίους δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως «πληροφοριοδότες», οι οποίοι διαπιστώνουν οποιεσδήποτε μη νόμιμες ή μη ηθικές ενέργειες όσων ασκούν εξουσία. Επίσης είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να απαντά άμεσα και να μην χρησιμοποιεί υπεκφυγές η ύβρεις.

Το απολογητικό ύφος προς τους Πολίτες θα έπρεπε να το έχουν όλοι αυτοί που με διάφορους τρόπους ασκούν την όποια εξουσία και χρησιμοποιούν τον θεσμικό ή μη ρόλο τους για αλλότριους σκοπούς.

Περιμένουμε, το τιμητικό κατά κανόνα, απολογητικό ύφος και ήθος από αυτούς, που όχι μόνο χρησιμοποιούν τα οχήματα του Δήμου αλλά και από αυτούς που άλλο ύφος και ρόλο είχαν προεκλογικά και άλλο έχουν τώρα από έμμισθες ή μη θέσεις ευθύνης.

Κωστής Κουριδάκης

Επικεφαλής ΕΥΠΟΛΙΣ- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου

Στην παραπάνω ανάρτηση, απαντάει και πάλι ο πρώην Δήμαρχος:

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα!!!!

Τελικά έχει «δράκο» η ιστορία; Οδηγούσα ΝΑΙ ή ΟΧΙ αυτοκίνητο του Δήμου;

Εσείς κύριε Κουριδάκη μου είπατε ότι θα μου αποκαλύψετε το όνομα και το τηλέφωνο του «Δημότη» που σας μετέφερε τη σχετική πληροφορία. Έτσι δεν είναι;

Πιστεύω ότι όλοι καταλάβαμε. Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος. Υγεία σε σας και την οικογένεια σας..