logo


Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2018, δηλαδή πάνω από ένα χρόνο νωρίτερα, ο Ν. Καραλής, κάτοικος Σταμάτας, είχε προσέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο κρατώντας στα χέρια του ένα σακουλάκι γεμάτο υπόλευκη σκόνη. Αυτή η σκόνη, “μαρμαρόσκονη” όπως δήλωσε ο ίδιος στην έντονη τότε καταγγελία του, ήταν το προϊόν από το νερό της βρύσης του, αφήνοντας αποσβολωμένους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και όσους παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση εκείνη την ημέρα.

Οκτώ μήνες αργότερα, το Μάιο του 2019, ο κ. Καραλής ανήρτησε στο facebook ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον τέως Δήμαρχο, επειδή αν και είχε περάσει τόσος καιρός, το νερό στο σπίτι του εξακολουθούσε να τρέχει ανάμεικτο με μαρμαρόσκονη, ενώ καμιά υδροληψία για τη σκληρότητα δεν είχε γίνει, παρά τις σχετικές υποσχέσεις.

Χθες βράδυ, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, και 16 ολόκληρους μήνες μετά από την πρώτη πρώτη διαμαρτυρία του, ο κ. Καραλής επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή τη φορά σακουλάκι με μαρμαρόσκονη δεν κρατούσε, “γιατί το θεωρώ πια περιττό”. Αλλά πήρε το λόγο για να εκθέσει το πρόβλημα ακόμη μια φορά: “Πέρυσι το Σεπτέμβριο μου είχατε πει πως θα κοιτούσατε το θέμα μέχρι τα Χριστούγεννα, υπενθύμισε ο κ. Καραλής. Αλλά δεν μου είπατε ποια Χριστούγεννα θα ήταν αυτά!”, τόνισε χαρακτηριστικά, θεωρώντας πως η έκπτωση 10 λεπτών στο τιμολόγιο νερού της Σταμάτας, που καθιέρωσε η απελθούσα Διοίκηση, ήταν μηδαμινή και δεν μπορεί να καλύψει τις φθορές στις συσκευές και στις οικιακές εγκαταστάσεις από το σκληρό νερό.

“Σας θυμόμαστε όλοι και αναγνωρίζουμε το πρόβλημα”, δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα λειτουργήσει η δεξαμενή κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (σ.σ. το λεγόμενο «τριεθνές», μια που εκεί συναντώνται τρεις Κοινότητες- η Σταμάτα, η Άνοιξη και ο Άγ. Στέφανος), ώστε η Σταμάτα, και ο Εύξεινος Πόντος, να υδρεύεται με πρόσμειξη νερού και της ΕΥΔΑΠ: “Βούληση, όλων μας νομίζω, είναι να πάρει και η Σταμάτα το συντομότερο δυνατόν νερό από την ΕΥΔΑΠ”, υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης, καλώντας τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να επισπεύσουν τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.