logo


Έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ, που βρίσκεται μέσα στο χώρο όπου συστεγάζονται τα τέσσερα Νηπιαγωγεία Αγ. Στεφάνου, δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ, σημειώθηκε χθες Τρίτη 17 Δεκεμβρίου κατά τις 8.15 το πρωί, ώρα προσέλευσης των παιδιών και των γονιών τους. Όλες οι Προϊστάμενες απομάκρυναν αμέσως τα παιδιά που οι τάξεις τους βρίσκονται κοντά στον υποσταθμό, ενώ στο σημείο έσπευσε αμέσως η Πυροσβεστική, καθώς και τεχνικός από τη ΔΕΔΔΗΕ, που διαπίστωσε πως είχε εκραγεί το παροχικό καλώδιο του ρεύματος, αυτό δηλαδή που τροφοδοτεί με ρεύμα και τα σχολεία, και επισκεύασε τη βλάβη. Έλεγχο πραγματοποίησαν και ηλεκτρολόγοι του Δήμου, ενώ η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Τόκα, που επίσης ενημερώθηκε αμέσως, δεσμεύθηκε να στείλει τεχνικό για την κατασκευή προστατευτικού κιγκλιδώματος γύρω από τον υποσταθμό, του οποίου η πόρτα κρέμεται ακόμη από τους μεντεσέδες, λόγω του ωστικού κύματος!

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αίτημα για την κατασκευή τέτοιου προστατευτικού κιγκλιδώματος ή τοιχίου έχει υποβληθεί από τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων εδώ και χρόνια, χωρίς εντούτοις κάποιο αποτέλεσμα.

Το θέμα ανέδειξε με ερώτησή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου, που επεσήμανε τους κινδύνους από μια τέτοια εγκατάσταση και ζήτησε την απομάκρυνση του υποσταθμού έξω από το χώρο των Νηπιαγωγείων: “Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν η έκρηξη σημειωνόταν λίγο πιο αργά; Από θαύμα δεν έγινε ατύχημα ή και δυστύχημα με παιδί”, τόνισε χαρακτηριστικά. Αντιδιαστέλλοντας μάλιστα το ποσόν των 60.000 ευρώ που θα δώσει ο Δήμος για τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και του Παγοδρόμιου, ο κ. Παντελόγλου απαρίθμησε μερικά από τα προβλήματα που παρουσιάζει η σχολική κτηριακή υποδομή, όπως η καθίζηση στην κεραμοσκεπή του 2ου Νηπιαγωγείου Αγ. Στεφάνου ή οι διαρροές στη διάρκεια βροχόπτωσης στο Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Δροσιά: “Δώστε λεφτά για τα σχολεία. Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Η Λαϊκή Συσπείρωση, και μέσα στις Γιορτές, θα πηγαίνουμε σε ένα- ένα σχολείο, θα τραβάμε φωτογραφίες από τα προβλήματα και θα τις αναρτούμε στο διαδίκτυο, για να αποδείξουμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ευθύνες”, κατέληξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.