logo


Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, με 16 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, ανάμεσά τους και ο καθορισμός για το 2020 των ανταποδοτικών τελών σε καθαριότητα- φωτισμό και ύδρευση, καθώς και των τελών και προστίμων για την κατάληψη Κοινοχρήστων Χώρων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τα ίδια θέματα περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης και του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες αργότερα, στις 6 το βράδυ της Τρίτης 10/12.

Η εισήγηση της Υπηρεσίας είναι για τα τέλη και τα πρόστιμα κατάληψης Κοινόχρηστων Χώρων να διατηρηθούν και για το 2020 στα ίδια επίπεδα, όπως είχαν διαμορφωθεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από το 2017. Η ίδια εισήγηση περί διατήρησης στα ίδια επίπεδα για μια ακόμη χρονιά έρχεται και για τα τέλη ύδρευσης, σε όσες κατηγορίες προβλέπονται- οικίες, διάφορες επαγγελματικές χρήσεις, κατασκήνωση κ.λπ.- με ειδική μνεία στα ξεχωριστό τιμολόγιο που ισχύει για τη Σταμάτα και το Διόνυσο, έναντι των άλλων 7 Κοινοτήτων. Εκτίμηση της Υπηρεσίας είναι πως έτσι εξασφαλίζεται η ανταποδοτικότητα, δηλαδή η εισροή εσόδων τα οποία θα καλύπτουν τις αντίστοιχες δαπάνες της Υπηρεσίας Ύδρευσης, όπως διαμορφώνονται στον προϋπολογισμό για το  2020. Ίδιο τιμολόγιο, τέλος, προτείνεται και για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, αφού και εδώ εκτιμάται πως εξασφαλίζεται η ανταποδοτικότητα.

Στην ίδια Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται και επιπλέον χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνολικής δαπάνης 8853 ευρώ. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά στις 24/12, καθώς και το XMAS SHOW από την ομάδα OPERA CHAOTIQUE στις 31/12 στην πλατεία της Δροσιάς, παιδική θεατρική παράσταση στο Κρυονέρι στις 29 Δεκεμβρίου, Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την ορχήστρα δωματίου NuovArte στον Άγ. Στέφανο στις 2 Ιανουαρίου, ενώ το Σάββατο 4 Ιανουαρίου ο Δήμος Διονύσου θα βραβεύσει όπως κάθε χρόνο τους μαθητές των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με τις εκδηλώσεις αυτές, το συνολικό προϋπολογιζόμενο κόστος για τα φετινά Χριστούγεννα  στο Δήμο Διονύσου ανέρχεται στο ποσόν των 69.500 ευρώ. Το μεγαλύτερο κομμάτι, βέβαια, της δαπάνης ανήκει στο 15νθήμερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στον Άγ. Στέφανο, με το παγοδρόμιο που θα στηθεί εκεί.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και ανακήρυξη οριστικών αναδόχων για την ‘’Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του ∆ήμου ∆ιονύσου’’».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση τροποποίησης της αριθ. 44637/21-12-2018 (18 SYMV004254793 2018-12-21) σύμβασης για την «Προμήθεια Υδραυλικών Ειδών ομάδες Ε Μικροϋλικά και ΣΤ Εργαλεία», σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. γ’ του Ν4412/2016.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση Πρακτικών Ανοικτού Ηλεκτρονικού ∆ιαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για την προμήθεια υδραυλικού υλικού.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού οριστικής κατακύρωσης αποτελέσματος ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και ανακήρυξη οριστικών αναδόχων για την “Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού δημοτικών κτιρίων ∆ήμου ∆ιονύσου’’».

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του ∆ήμου Αθανασιάδη Στέφανου και έγκριση απόδοσης λογαριασμού .

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ ΤΜ. ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: ∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 7ο: Καθορισμός ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας & Φωτισμού με ισχύ από 01/01/2020 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 8ο: Καθορισμός ανταποδοτικού Τέλους Ύδρευσης με ισχύ από 01/01/2020 και εφεξής.

ΘΕΜΑ 9ο: Καθορισμός τελών και προστίμων για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων στο ∆ήμο ∆ιονύσου με ισχύ από 01/01/2020 και εφεξής.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση αναδοχής χρέους οφειλετών του ∆ήμου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Κάδων (Υπόγειων και Μηχανικής Αποκομιδής) Απορριμμάτων».

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Υπηρεσιών Συντήρησης και Ανάπλασης Πρασίνου και Συντήρησης Συστημάτων Αυτόματου Ποτίσματος».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση δαπάνης για την πραγματοποίηση λοιπών εορταστικών εκδηλώσεων – ΚΑΕ 15.6471.0004 + 15.6471.0003 + 00.6433.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε., 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕ∆Α ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΝΟΙΞΗΣ, ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ∆ΡΟΣΙΑΣ».

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς, από τον κο Ελευθέριο Φίκια, για την κατασκευή μιας πέτρινης βρύσης και ενός πέτρινου καθίσματος (παγκάκι) στο ∆ημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς ενός container από την εταιρεία ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.