logo


Ένα βήμα πριν από την ειδική πρόσκληση, που σημαίνει πιθανή έκπτωση του εργολάβου, βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο της αποχέτευσης στο Δήμο Διονύσου, όπως ανακοίνωσε μέσα σε νεκρική σχεδόν σιγή στη χθεσινή (19/11) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης. Και, αν τελικά τούτο συμβεί, θα είναι- μετά τον ΤΟΞΟΤΗ- ο δεύτερος ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου που αδυνατεί να το ολοκληρώσει, θέτοντας τη συνολική υλοποίηση της αποχέτευσης σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον κ. Κριεμάδη, στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν και ανέλαβε καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή, τα εργοτάξια του ΑΚΤΟΡΑ που ήταν ανεπτυγμένα σε όλο το εύρος της πόλης έφταναν στα 6, τα μισά από όσα δούλευαν στην αρχή του καλοκαιριού. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των υπευθύνων της εταιρείας, τα εργοτάξια αντί να αυξάνονται, μειώνονταν συνεχώς και έφτασε τον Οκτώβριο να είναι μόνο ένα σε λειτουργία σε όλο το Δήμο Διονύσου. Επιπλέον η διορία των 3 ημερών που έθεσε η Διοίκηση του Δήμου στην εταιρεία, ώστε να διευκρινίσει ποια ήταν τα προβλήματα ελάττωσης των εργασιών, αλλά και να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, πέρασε άπρακτη.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί με τον ΤΟΞΟΤΗ: Απεστάλη, δηλαδή, η πρώτη ειδική διαταγή (σ.σ. ειδοποίηση του ανάδοχου ενός έργου όπου προσδιορίζονται τα ελαττώματα, καθορίζεται αν είναι ουσιώδη, επουσιώδη ή και επικίνδυνα και τάσσεται εύλογη προθεσμία για την αποκατάστασή τους), προθεσμίας ενός μήνα, και επειδή η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε, ακολούθησε η δεύτερη ειδική διαταγή, προθεσμίας 10 ημερών, με την οποία ζητείτο η συμμόρφωση της εταιρείας στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Χθες ο κ. Κριεμάδης υπογράμμισε πως, με το δεδομένο πως ο ανάδοχος συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ετοιμάζει να επόμενο βήμα, που θα είναι η αποστολή ειδικής πρόσκλησης, δηλαδή μιας ισχυρής προειδοποίησης προς τον ασυνεπή εργολάβο, η οποία του κοινοποιείται εφόσον υπάρχει λόγος έκπτωσης.

Ο κ. Κριεμάδης κάλεσε σε διαπαραταξιακή συνεννόηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ στο περιθώριο της συνεδρίασης κυκλοφορούσαν έντονες οι φήμες για πιθανή οικονομική δυσπραγία του ΑΚΤΩΡΑ, που θέτει το έργο της αποχέτευσης στην πόλη μας σε κίνδυνο για μια ακόμη φορά.