logo


Τέσσερις μήνες μετά από τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαϊου, νέα δημοτική παράταξη κάνει την εμφάνισή της στο Δήμο Διονύσου, με το όνομα +ΕΝΑ. Η παράταξη δίνει σήμερα στη δημοσιότητα την ιδρυτική της διακήρυξη, όπου περιλαμβάνονται οι αιτίες που τη γέννησαν, τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες παρατάξεις, αλλά και οι στόχοι της στην κατεύθυνση “της συνεργασίας, της σύνθεσης, της συναντίληψης, της συλλογικής προσπάθειας, της συμφωνίας, του +ΕΝΑ βήμα μπροστά”:

+ΕΝΑ (βήμα μπροστά)

Όσοι και όσες αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της Δημοτικής Παράταξης “+ ΕΝΑ”, μπορεί να έχουμε διαφορετικές διαδρομές στα κοινά, όμως μας ενώνει η πεποίθηση ότι ο Δήμος μας μπορεί αλλά και πρέπει να αλλάξει σε λειτουργία, ποιότητα και αισθητική, να γίνει φιλικός, προσιτός, ανθρώπινος, συμμετοχικός. Μερικοί από εμάς ασχολήθηκαν και στο παρελθόν με τα κοινά, κάποιοι άλλοι πάλι όχι. Όλοι μας όμως βρεθήκαμε αντιμέτωποι είτε με τα λάθη των επιλογών μας, είτε με το λάθος της αποστασιοποίησής μας από αυτά.

Πέρα όμως  από όποια χρήσιμη αυτοκριτική, αποφασίσαμε ότι θέλουμε να ακουστεί ο λόγος μας, ο λόγος σας, ένας λόγος που για πολλά χρόνια βρέθηκε υπόλογος των σχεδιασμών πολιτικών από άλλους που προέβλεψαν για μας χωρίς όμως εμάς, χωρίς εσάς, με μοναδικό γνώμονα τους λίγους και όχι όλους. Πρόκειται λοιπόν για μια καθαρή πολιτική και απολύτως συνειδητή απόφαση ενεργών πολιτών, και κατοίκων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου.

Αφορμή ήταν και είναι ο διαρκής αποκλεισμός της φωνής της μεγαλύτερης μερίδας των πολιτών που ζουν, εργάζονται και έχουν επενδύσει συναισθηματικά και οικονομικά στην περιοχή.

Ανθρώπων που επέλεξαν να είναι γείτονες μας γιατί πίστεψαν στις δυνατότητες του τόπου και αποφάσισαν να ορίσουν τη ζωή τους μαζί με εμάς, μαζί με εσάς όλους.

Δεν αρκείται σε μια απλή εναλλαγή των συστημικών τοπικών παρατάξεων  και θέλει να εκφράσει τους προβληματισμούς και τις αγωνίες ΟΛΩΝ των κατοίκων του δήμου και όχι ενός μικρού μέρους. 

Η Δημοτική Παράταξη + ΕΝΑ είναι η απάντηση πολιτών όχι μόνο στα χρόνια δυσεπίλυτα προβλήματα του Δήμου μας. Είναι η απάντηση στα δικά μας λάθη του παρελθόντος, είναι η υπόσχεση που δίνουμε στους εαυτούς μας να προχωρήσουμε + Μία, +Ένας, + Όλοι. Δεν πρεσβεύουμε το αλάθητο. Οι ενεργοί και δημιουργικοί άνθρωποι προχωρούν, μαθαίνουν, μορφοποιούν και δρουν.

Πιστεύουμε στη συμμετοχή των πολλών.

Σχεδιάζουμε με την ελπίδα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν. Τίποτα όμως δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την ενεργή συμμετοχή όλων μας. Χωρίς τον κοινό αγώνα,  για μια πορεία απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Διεκδικούμε μια πόλη αντάξια της ιστορίας της, των πολιτισμικών της χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων που ανοίγονται για όλους τους κατοίκους

Παλεύουμε για ένα Δήμο με διαφάνεια, αξιοκρατία, νομιμότητα, που να λειτουργεί δημοκρατικά, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Απαιτούμε μια πόλη διαφορετική απ’ τη σημερινή, χωρίς ανεπάρκεια σε δημόσια αγαθά (όπως νερό, καθαριότητα, δημόσιοι χώροι, κ.ά.), υψηλής ποιότητας ζωής για τον πολίτη, φιλοπεριβαλλοντική, πόλη του πολιτισμού, της δημιουργίας και των ευκαιριών για τους νέους. Μια πόλη με εμπορική ανάπτυξη και κυκλική οικονομία, που εξυπηρετεί δημότες και επαγγελματίες ταυτόχρονα.

Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο  φαύλο δημαρχοκεντρικό μοντέλο, να φτιάξουμε ένα Δήμο συμμετοχικό, συλλογικό, που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο υπερασπιστή  των κοινωνικών δικαιωμάτων, των δημόσιων αγαθών και όχι  Δήμο επιχειρηματία. Ένα Δήμο που αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στη νέα γενιά, στην τρίτη ηλικία και στα χαρακτηριστικά της περιοχής αλλά και της εποχής .

+Συν ΕΝΑ βήμα λοιπόν πιο μπροστά, +Συν ΕΝΑ βήμα μαζί

 Να κάνουμε ένα δήμο ανταποδοτικό! Όπως θα έπρεπε να είναι

Δεν πιστεύουμε σε «έτοιμες λύσεις». Δεν χρειαζόμαστε «μεσσίες». 

Χρειαζόμαστε : 

Τις +(συν)εργασίες υγιών δυνάμεων. 

Τις +(συν)θέσεις προς όφελος όλων

Τις +(συν)αντιλήψεις σε μεγάλα θέματα 

Τις +(σύγ)χρονες πρακτικές για το αύριο του δήμου

Τις + (συλ)λογικές προσπάθειες

Τις +(συμ)φωνίες κάτω από την «ομπρέλα» της λογικής  

Σύντομα θα υπάρξει ηλεκτρονική διεύθυνση, σελίδα στα social media και τηλέφωνο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ως εκ τούτου, απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα-πρόσκληση προς όλες και όλους όσοι επιθυμούν να συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις και ιδέες στην υπό διαμόρφωση παράταξη +ΕΝΑ.

Χρειαζόμαστε +(Συν)ΕΝΑ βήμα πιο μπροστά μαζί !

*Την παρούσα ιδρυτική διακήρυξη στηρίζουν επώνυμα και με αλφαβητική σειρά, οι :

Αμπατζήμπασης Αλέξανδρος, ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Γερογιάννη Αλεξάνδρα, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ,  ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ζαφειρόπουλος Δημήτρης, ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο.Τ.Α.

Ζερβουλάκος Βασίλης, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

Καρατσίκος Νίκος, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ

Καρασούλος Γιώργος, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ

Καρράς Κυριάκος, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Καρρά Μαίρη, ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΗΤΡΙΑ

Κουμιωτάκη Μαρία-Χριστίνα, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

Λύγηρος Λυγήρου, ΣΥΜΒ. ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ & ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Παπαδιονυσίου Αλέξανδρος, ΚΑΘ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Πεντάρη Βασιλική ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Τζωρτζακάκη Αγγελική, ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Τζωρτζακάκη Λουκία, ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, COACH

Τσουτσουράκου Αγγελική, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.

Χειμάρα Κωνσταντίνα – Μαρία, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ  ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ – ΦΟΙΤ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ