logo


Δεν θα είναι υποψήφια σ’ αυτές τις εκλογές η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, προερχόμενη από τη Νέα Πνοή για τον Διόνυσο, Α. Λουκάτου. Με την παρακάτω ανοιχτή επιστολή της, εντούτοις, δηλώνει την υποστήριξή της στην ανανέωση των προσώπων και τη στήριξή της στη νέα παράταξη Η πόλη μας, Το σπίτι μας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χ. Τσεβά, με τον οποίο ο αδελφός της Π. Λουκάτος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Άνοιξη. Η κ. Λουκάτου δεν παραλείπει στην ίδια επιστολή να στηλιτεύσει τις παρωχημένες αντιλήψεις και τις αντιπαραθέσεις πεζοδρομίου με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη λόγω του θεσμικού της ρόλου τα προηγούμενα 5 χρόνια, ενώ ευχαριστεί το προσωπικό του Δήμου για τη συνεργασία τους. Τέλος, δηλώνει πως οι τρεις ψήφοι της θα δοθούν αξιακά σε γυναίκες και νέους ανθρώπους:

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έβαλα πρώτη φορά υποψηφιότητα και εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος Διονύσου στην ΔΕ Άνοιξης με μια νέα δημοτική παράταξη την «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»

Από την έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα ασκώ επί 5 χρόνια τα καθήκοντά της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, θέση για την οποία έτυχα της αναγνώρισης και της αποδοχής της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, από όλες τις παρατάξεις.

Προσπάθησα ως νέος άνθρωπος και νέα δημοτική σύμβουλος να ασκήσω τα καθήκοντά μου με συνέπεια και επιμέλεια, κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους, με γνώμονα την συνεργασία, την συναίνεση, την ανάπτυξη πολιτικού πολιτισμού, αντιμέτωπη με συμπεριφορές αλαζονείας, υπεροψίας και έπαρσης. Συνάντησα και συνεργάστηκα με ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες και λογικές σύνθεσης και συνεργασίας, αλλά αντιμετώπισα πολλές περισσότερες φορές, σκουριασμένα μυαλά, παρωχημένες νοοτροπίες άλλων εποχών και αντιπαραθέσεις πεζοδρομίου. Δεν μετάνιωσα καμία στιγμή που ασχολήθηκα με τα «κοινά» .

Θεωρώ τιμή μου, που μου δόθηκε η δυνατότητα της προσφοράς στην αυτοδιοίκηση.

Για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους δεν θα είμαι ξανά υποψήφια, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η παράταξη με την οποία έχω εκλεγεί, η Νέα Πνοή για τον Διόνυσο, παύει να υφίσταται. Εξακολουθώ να είμαι ενεργός και συνειδητοποιημένος πολίτης σε άλλους χώρους και συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας.

Με την λήξη της θητείας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το σύνολο των Υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου Διονύσου και περισσότερο προς εκείνους, που συνεργαστήκαμε αμεσότερα λόγω της θεσμικής μου θέσης.

Εξακολουθώ να είμαι υποστηρίκτρια της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και όχι της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ή της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ προσώπων, σύμφωνα με το στελεχιακό δυναμικό που παρουσιάζουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο μου. Ανανέωση σημαίνει ότι αλλάζω, πρόσωπα, θέσεις, νοοτροπίες, διαδικασίες. Αναπαλαίωση σημαίνει ότι κρατώ το βασικό κορμό πολυετίας και κάνω επιμέρους επιφανειακά «μερεμέτια» και ανακύκλωση ότι στηρίζομαι σε «επαγγελματίες» πολιτικούς ή στελέχη που κατείχαν θέσεις ευθύνης στο παρελθόν, προηγούμενες δεκαετίες και τα οποία έχουν κριθεί για την αποτελεσματικότητά τους από τον κόσμο σε προηγούμενες εκλογές.

Στη δημοκρατία ο κάθε δημότης έχει το δικαίωμα να επιλέξει με τα δικά του κριτήρια. Στο τέλος, στο «ταμείο» θα έχουμε αυτούς που μας εκφράζουν και θα πρέπει να είμαστε ο καθένας από εμάς συνυπεύθυνος για το όποιο αποτέλεσμα προκύψει για τα επόμενα 4 χρόνια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στηρίζω τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Τσεβά και την νέα αυτοδιοικητική παράταξη «Η πόλη μας, το σπίτι μας”.  Στηρίζω στην ΔΕ Άνοιξης τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Λουκάτο Παναγή και εύχομαι στον αδελφό μου καλή επιτυχία.

Δίνω με την ψήφο μου την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκλεγούν και να ανανεωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με ανθρώπους που, σε πείσμα των «παλαιών»,  θα μπορούν να συζητήσουν πολιτισμένα και να συνεργαστούν. Με το δικαίωμα της τριπλής σταυροδοσίας, αναζητώ και δίνω αξιακά σε γυναίκες και νεαρούς υποψηφίους την δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής και εκλογής.

Με εκτίμηση

Λουκάτου Ανθή

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου