logo


Η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου για το διαγωνισμό σχετικά με τον οδοφωτισμό της πόλης, που είδε το φως της δημοσιότητας στον προσωπικό τοίχο του στο facebook, προκάλεσε την άμεση δημόσια απάντηση του Στ. Κριεμάδη, δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, που σήκωσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην ανάρτησή του ο κ. Ράικος απευθύνεται σε “όψιμους σκανδαλοθήρες και τα βαποράκια τους”, συνδέοντας αυτούς που ασκούν κριτική στις σχετικές ενέργειες του Δήμου, με επιχειρηματικά συμφέροντα. Από την πλευρά του ο κ. Κριεμάδης καλεί Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο σε δημόσια αντιπαράθεση, και αμφισβητεί ευθέως όλη τη μεθόδευση και χρηματοδότηση του έργου, αποκαλώντας την κακοστημένη παράσταση για ιθαγενείς:

Προς όψιμους σκανδαλοθήρες και τα βαποράκια τους:

Ο διαγωνισμός για τον φωτισμό του Δήμου με δίκτυο LED έγινε με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο. Γι’ αυτό και καμία ένσταση δεν κατατέθηκε μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Καλώ αυτούς οι οποίοι διαδίδουν άκριτα συκοφαντίες και κουτσομπολιά συμπλέοντας με επιχειρηματικά συμφέροντα να μου επιδείξουν (μία) ένσταση η οποία να υποβλήθηκε επισήμως από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο στον διαγωνισμό.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους όψιμα ευαισθητοποιημένους για την οικονομική διαχείρηση του δήμου τοπικούς παράγοντες ότι:

Το έργο του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής μας με δίκτυο λαμπτήρων LED θα γίνει γιατί

α) εξοικονομούμε για το δήμο ποσό 4.000.000 από τους επόμενους προϋπολογισμούς,

β) δεν δημιουργεί κανένα κόστος στο δήμο και

γ) μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης μας.

Και κάτι ακόμα, ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ πόλη σημαίνει ΑΣΦΑΛΗΣ πόλη.

Ήταν δέσμευση μας ότι το έργο αυτό θα γίνει και αποτελούσε σημαντική πτυχή του προγράμματος το οποίο εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε.

Αυτοί οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν τον τόπο μας στο σκοτάδι θα επιστρέψουν σύντομα στη δεκαετία που ανήκουν.

Δροσιά 08/02/2019

ΔΗΜΗΡΗΣ ΡΑΙΚΟΣ

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ,Υποδομών & Χωροταξίας

Δήμου Διονύσου

Στα παραπάνω ο κ. Κριεμάδης απαντά:

«Να μιλήσουν ο κ. Ζαμάνης και ο κ. Ράικος με ονόματα, όπως μιλάμε εμείς!»

Δεν ξέρω ποιους εννοεί ο αντιδήμαρχος Δ. Ράικος όταν μιλά (και γράφει) για «όψιμους σκανδαλοθήρες», «βαποράκια», (άτομα που) «διαδίδουν άκριτα συκοφαντίες και κουτσομπολιά» και «συμπλέοντες με επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ούτε καταλαβαίνω ποιος νομίζει πως είναι και ειρωνεύεται τους έχοντες αντίθετη άποψη στο θέμα των LED, ως «όψιμα ευαισθητοποιημένους για την οικονομική διαχείρηση του δήμου» (σημ.: η ορθογραφία είναι του ίδιου). Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς υπεύθυνος δημοτικός αξιωματούχος δεν θα απαξίωνε με τέτοιες φράσεις όσους θέτουν επωνύμως βάσιμα ερωτήματα και ασκούν τεκμηριωμένη κριτική προς όφελος των δημοτών.

Γιατί δεν μας λέει σε ποιους αναφέρεται; Μπορεί να μιλήσει καθαρά για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Για να τον διευκολύνω, απευθύνομαι σε αυτόν και του λέω δημοσίως: Εγώ, προσωπικά, έχω βάσιμες αμφιβολίες κατά πόσο «ο διαγωνισμός για τον φωτισμό του Δήμου με δίκτυο LED έγινε με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο», όπως ισχυρίζεται. Είμαι κάτι από τα παραπάνω;

Επιπλέον δε, προσωπικά αμφισβητώ έντονα την ωφελιμότητα, όχι του έργου των LED, αλλά του τρόπου με τον οποίο μεθοδεύτηκε και γίνεται η χρηματοδότησή του. Δεν χρειάζομαι την μαρτυρία των 4 εταιρειών για αυτό. Έχω ήδη προσκομίσει στο Δ.Σ. τα αποτελέσματα της μελέτης του ΕΜΠ για το ποια είναι η συμφερότερη μέθοδος, που ο ίδιος (και ο δήμαρχος) κάνει πως αγνοεί. Απλώς, οι εταιρείες επαλήθευσαν αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι: ότι πρόκειται για μια κακοστημένη παράσταση για ιθαγενείς με τίμημα τα λεφτά των δημοτών, όπως έχω άλλωστε αποκαλύψει.

Αν έχουν τα κότσια ο κ. δήμαρχος και ο κ. αντιδήμαρχος, ας μιλήσουν στα ίσια. Ας μας καλέσουν για να αντιπαρατεθούμε. Και άμα τολμάνε, ας μεταδοθεί το debate ζωντανά για να το δουν οι δημότες!

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία

Στέφανος Κριεμάδης

Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτας