logo


Την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διονύσου με 22 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται:

*Το αίτημα της Ένωσης Γονέων, που έχουν συνυπογράψει πλήθος γονιών και δημοτών, για τη δημιουργία μαθητικού Στεκιού στον Άγ. Στέφανο, με πιο συγκεκριμένη πρόταση στο δημοτικό χώρο όπου λειτουργούσε η καφετέρια ΚΑΜΕΛΙΑ

*Αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για συζήτηση πάνω στις αποφάσεις- και την ορθότητά τους- της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογίου για 4 περιοχές της πόλης

*Τα προβλήματα της οδού Αρκαδίας στο Κρυονέρι, που επανειλημμένα εδώ και μήνες καταγράφει η Οδός Διονύσου, που παραμένουν ανεπίλυτα από τη Δημοτική Αρχή παρά τις υποσχέσεις της, και που οδήγησαν τους παρόδιους να συγκεντρώσουν υπογραφές και να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

*Το πρόγραμμα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, καθώς και το κόστος τους, που συνολικά ανέρχεται σε 20.852. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

-Συνδιοργάνωση με το Κ.Α.Π.Η. Κρυονερίου του “9ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών” και χορωδιών στις 9 και 10 Ιουνίου

-Συνδιοργάνωση με το Σωματείο “Εν Δράσει” του “1ου Greek Food Festival” στις 10 Ιουνίου

-Συνδιοργάνωση εκδήλωσης παραδοσιακών χορών με το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού “Χορεύρεσις” στις 17 Ιουνίου

-Συνδιοργάνωση της θεατρικής παράστασης “Όρνιθες” του Αριστοφάνη με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άνοιξης στις 22 Ιουνίου

-Εορτασμό του Αη Γιάννη του Κλήδονα στην ΔΚ Άνοιξης στις 23 Ιουνίου και συνδιοργάνωση του εορτασμού του Αη Γιάννη του Κλήδονα στην ΔΚ Κρυονερίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου την ίδια ημέρα

-Διοργάνωση της μαθητικής συναυλίας της Μουσικής Σχολής Δήμου Διονύσου στις 23 και 24 Ιουνίου

-Διοργάνωση του 2ου Διήμερου “Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2018” του Δήμου Διονύσου στις 24 και 25 Ιουνίου

-Συνδιοργάνωση “Βραδιάς Όπερας” του Δήμου Διονύσου με το Σωματείο “Οικισμός Ρέας” στις 27 Ιουνίου

-Εορτασμό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Άνοιξη στις 29 Ιουνίου, την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και η συναυλία της Ά. Πρωτοψάλτη, γεγονός που- μαζί με το κόστος των 23.600 ευρώ για τη συναυλία- ήδη έχει προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες

-Έκθεση ζωγραφικής από το εικαστικό τμήμα Δροσιάς και Αγιογραφίας από το εικαστικό τμήμα Ροδόπολης του Δήμου Διονύσου από 5 έως 10 Ιουλίου

-Συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Στεφάνου της “Γιορτής Μπάμιας” στις 7 Ιουλίου

-Εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι στις 27 Ιουλίου

*Η παραίτηση ακόμη τριών μελών της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της μέχρι πρότινος Γραμματέως Κ. Ιακωβίδου και των Διευθυντών Β. Παπαδοπούλου (2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου) και Φ. Περρή (1ο Δημοτικό Διονύσου).

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Αίτηση συλλόγου γονέων για συζήτηση με θέμα «Για έναν χώρο αναψυχής και Πολιτισμού των μαθητών στον Αγ. Στέφανο» (αρ.πρωτ. 17781/16-5-18).

ΘΕΜΑ 2ο: Συζήτηση και λήψη Απόφασης για την ορθότητα της κατάργησης από την Ο.Ε. των ενδίκων μέσων κατά της άμεσης λειτουργίας κτηματολογίου σε τέσσερις (4) περιοχές του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3ο: Αίτηση τη κατοίκων για συζήτηση με θέμα «Απομάκρυνση υφισταμένων αυθαιρεσιών και αποτροπή νέων-Άρση και αποτροπή κινδύνων»( αρ.πρωτ. 15004/23-4- 18).

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Παροχής Υπηρεσιών μεταφοράς πολιτών για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση (αναγκαιότητα) προμήθειας τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου καθώς και για το ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία Δήμου Διονύσου «Η ΕΣΤΙΑ».

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση αναγκαιότητας, δαπάνης και ψήφιση (διάθεση) πίστωσης για την υλοποίηση των εκδηλώσεων του πολιτιστικού καλοκαιριού 2018.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 7ο: Δωρεάν παραχώρηση δικαιώματος απλού τάφου δεκαετούς ταφής για το δημότη της Κοινότητας Ροδόπολης κο Παπαδόπουλο Γεώργιο του Ευαγγέλου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο: Τροποποίηση της αριθ. 207/2016 Α.Δ.Σ σχετικά με τον ορισμό τακτικών μελών του Δ.Σ του Ν.ΠΔ.Δ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) με την επωνυμία: ‘Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».

ΘΕΜΑ 9ο: Τροποποίηση των άρθρων 5ου και 8ου της συστατικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του ν.π.δ.δ. «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Παιδεία Δήμου Διονύσου Η ΕΣΤΙΑ.

ΘΕΜΑ 10ο: Τροποποίηση του άρθρου 7ου της συστατικής πράξης του N.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 11ο: Τροποποίηση του άρθρου 7ου της συστατικής πράξης του N.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Δεuτερoβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση παροχής Τεχνικής Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης καθώς και Ενημέρωσης & Αναβάθμισης Λογισμικού εξοπλισμού.

ΘΕΜΑ 13ο: Διαγραφές χρεώσεων Βεβαιωτικών καταλόγων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 14ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια Υπηρεσίας Εκκενώσεις Βόθρων».

ΘΕΜΑ 15ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και Επισκευή Αθλητικού Εξοπλισμού Γυμναστηρίου Αγίου Στεφάνου».

ΘΕΜΑ 16ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Μαγνητοφώνηση Απομαγνητοφώνηση Πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου Οικονομικής Επιτροπής -Επιτροπή Ποιότητα Ζωής – Βιβλιοδεσία Επίσημων Πρακτικών».

ΘΕΜΑ 17ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υλοποίηση Φιλοξενίας των Γάλλων μαθητών του College Michel Colucci της πόλης Rougemont-le Chateau ,από την Δευτέρα 7 Μαΐου έως την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο Συμφώνου -Πλαισίου Συνεργασίας Δήμου Διονύσου και Δήμου Rougemont-le Chateau της Γαλλίας, μεταξύ των Γυμνασίων Αγίου Στεφάνου και Δροσιάς, μετά από την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης από τον Δήμο Διονύσου». Περιγραφή (1) Μίσθωση πούλμαν για μετακινήσεις.

ΘΕΜΑ 18ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υλοποίηση Φιλοξενίας των Γάλλων μαθητών του College Michel Colucci της πόλης Rougemont-le Chateau, από την Δευτέρα 7 Μαΐου έως την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο Συμφώνου -Πλαισίου Συνεργασίας Δήμου Διονύσου και Δήμου Rougemont-le Chateau της Γαλλίας, μεταξύ των Γυμνασίων Αγίου Στεφάνου και Δροσιάς, μετά από την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης από τον Δήμο Διονύσου» . Περιγραφή (2 ) Διαμονή 3 Γάλλων συνοδών σε ξενοδοχείο.

ΘΕΜΑ 19ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Ανάθεση Υπηρεσιών Υγιεινής Κτιρίων και Κοινόχρηστων χώρων (Απεντόμωση – Μυοκτονία – Καταπολέμηση Κουνουπιών)».

ΘΕΜΑ 20ό: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια υλικού και λογισμικού διαχείρισης στόλου οχημάτων, λογισμικού παρακολούθησης συντήρησης και υλικού και λογισμικού έκδοσης δελτίων κίνησης».

ΘΕΜΑ 21ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Παροχή Υπηρεσιών Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή για τον έλεγχο της οικονομικής Διαχείρισης χρήσης 2013 των ΝΠΔΔ με την επωνυμία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου».

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση αναγκαιότητας για την συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων τύπου RICOH.