logo


Την εξέταση από μηδενική βάση του σχεδίου νόμου που αφορά στα Δεσποζόμενα και τα Αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ζητά με χθεσινή (28/3) απόφασή του, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Όπως επισημάνθηκε, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός προχώρησε στην κατάρτιση ενός σχεδίου νόμου, ουσιαστικά μέσα από μια διαδικασία μονολόγου και όχι ουσιαστικού διαλόγου, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Φιλοζωικές Οργανώσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, χαρακτηρίζει ως ορθή την απόφαση απόσυρσης του σχεδίου και προτείνει οι αλλαγές που θα γίνουν να είναι προϊόν ουσιαστικού διαλόγου και συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Τοπικών Κοινωνιών, των Φιλοζωικών Οργανώσεις και όλων των  εμπλεκόμενων φορέων. Επιπλέον αναγνωρίζει την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης συγκεκριμένων κανόνων, αφού ληφθούν υπόψη τόσο οι προτάσεις των φορέων, όσο και η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει η ΚΕΔΕ στο σχετικό θέμα, είναι η πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει από κοινού με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις για την προστασία τόσο των Αδέσποτων, όσο και των Δεσποζόμενων ζώων. Μάλιστα έχει οργανωθεί με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ ειδική θεματική ημερίδα στην Αθήνα, από την οποία προέκυψαν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

πηγή: aftodioikisi.gr