logo


Ανάμεσα στις 5 καλύτερες πανελλαδικά ήταν η εργασία- ταινία που το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου ετοίμασε, στο πλαίσιο πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ολυμπιονικών, καλλιτεχνών κ.λπ.

Σχετική είναι και η ανακοίνωση από το Σχολείο:

Το Σχολείο μας συμμετείχε  στον πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό του British Council και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με θέμα: «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό». Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε ότι η ταινία που δημιουργήσαμε με τους μαθητές μας είναι μέσα στις πέντε καλύτερες του Διαγωνισμού, μεταξύ διακοσίων και πλέον συμμετοχών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση για συμμετοχή, μπήκαν στη διαδικασία, κοπίασαν και δικαιώθηκαν από το αποτέλεσμα! Ευχαριστούμε ακόμη όσους αθόρυβα και διακριτικά, κυριολεκτικά και μεταφορικά «πίσω από τις κάμερες», έβαλαν το δικό τους λιθαράκι γι’ αυτήν την ταινία, που μπορεί να αποτελέσει εκπαιδευτικό υλικό κι αφόρμηση για συζητήσεις γύρω από το θέμα του σχολικού/διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του η ΑΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου, στις 11:15 στο Μουσείο Μπενάκη. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν Ολυμπιονίκες,  η ομάδα Χοροθέατρο Art της Αρτέμιδος Ιγνατίου και η χορωδία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών της Καλλιθέας. Παρουσιαστής ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Παπαδάκης.

Προσδοκώντας το Σχολείο μας να αποσπάσει την καλύτερη δυνατή διάκριση στον διαγωνισμό, σχεδιάζουμε τις επόμενες δράσεις μας!