logo


Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 6 το βράδυ θα πραγματοποιήσει την πρώτη μέσα στο 2016 συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας, με 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για την απομάκρυνση υπερυψωμένων λωρίδων (σαμαράκια) από τη Λ. Πιπεροπούλου της Δ.Ε. Σταμάτας.
ΘΕΜΑ 2ο: Επιχειρηματικότητα και προτάσεις για την ανεργία
ΘΕΜΑ 3ο: Προτάσεις για την προστασία των κατοικιών από τις διαρρήξεις
ΘΕΜΑ 4ο: Διάνοιξη δασικών δρόμων (εξ αναβολής)

Ειδικά για τις προτάσεις για την ανεργία, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Β. Πέππας τονίζει στην εισήγησή του πως “το μέλλον της χώρας δεν βρίσκεται ούτε στις επιδοτήσεις ούτε στη βοήθιεα του κράτπους, αλλά στην καινοτομία, τη συνεργασία και τον κοινοτισμό”.
Στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της ανεργίας καταθέτει επιπλέον συγκεκριμένες προτάσεις:

*Δημιουργία τοπικών συμφώνων ποιότητας, αξιοποίηση ντόπιας παραγωγής και ντόπιων πρώτων υλών για την καλλιέργεια φρούτων, λαχανικών κ.ά.
*Ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, μικρές ανεμμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, αξιοποίηση βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας
*Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών
*Καθαριότητα και διαχείριση απορριμμάτων
*Ανάπτυξη αγροτουρισμού και τοπικού ιστορικού τουρισμού

καλώντας τους συναδέλφους του να τις εμπλουτίσουν και τη “Δημοτική Αρχή να στηρίξει και να συνεργαστεί με κοινωνικούς θεσμούς για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και για την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του, προς όφελος των πολιτών”.

Όσον αφορά, τέλος, στο θέμα της ασφάλειας, ιδιαιτέρως μετά από την αύξηση των κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων σ’ όλη την πόλη, η πρόταση του κ. Πέππα συνίσταται στη δημιουργία ομάδας εθελοντών κατοίκων, που με τα αυτοκίνητά τους θα περιπολούν στην περιοχή σε 24ωρη βάση “ώστε όλοι μαζί με τη συνεργασία της αστυνομίας να προστατεύσουμε ό, τι είναι δικό μας ενάντια σ’ αυτούς που νομίζουν πως μπορούν να λεηλατούν τις ζωές και τις περιουσίες μας”.