logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Διονύσου, μέλος της ΟΓΕ, επανέρχεται στο ζήτημα της υγείας και πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την στελέχωση και διεύρυνση λειτουργίας του ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου.
Πέρσι η ομάδα, με την δράση της και την συλλογή 1000 περίπου υπογραφών από κατοίκους της περιοχής, αλλά και με παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο για τα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας στο χώρο της υγείας, κατάφερε ανάμεσα σε άλλα να προστεθεί και η ειδικότητα του γυναικολόγου (pap test, μαστογραφία) εξετάσεις που είναι αναγκαίες και απαραίτητες για όλες τις γυναίκες.

Η τελευταία σοβαρή αρνητική εξέλιξη, πριν καν προλάβει, η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί, αφορά την λειτουργία τμήματος αιμοληψιών για μικροβιολογικές εξετάσεις, (κάθε Τρίτη), με μία και μοναδική παρασκευάστρια υγείας που εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο τμήμα, αιφνιδιαστικά πληροφορηθήκαμε ότι η εργαζόμενη μετατέθηκε και το τμήμα παύει να λειτουργεί.

Η λογική της συγκεκριμένης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζουν τον ασθενή σαν πελάτη και τους λειτουργούς υγείας σαν επιχειρηματίες, θα βρει το ανυποχώρητο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα, απέναντι.

Η λειτουργία του ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου, που εξυπηρετεί μια τεράστια γεωγραφική περιοχή δεν έχει ανάγκη από «πελάτες», προκειμένου όπως υποστηρίζει το υπουργείο υγείας «να βγαίνει» το εργασιακό και λειτουργικό κόστος της μονάδας. Είναι γνωστή η τακτική που αξιοποιούν τα επιτελεία τους. Υποτιμούν, υποστελεχώνουν και τέλος συγχωνεύουν ή καταργούν τις μονάδες Υγείας, οδηγώντας τους ασθενείς, για όσους από αυτούς μπορούν, σε ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς.

Δεν είχαν πάρει υπόψη τους όμως, ότι εμείς, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας! Και για την τακτική που χρησιμοποιούν αλλά και για την στρατηγική τους κατεύθυνση που δεν είναι άλλη, παρά να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τους επιχειρηματικούς ομίλους και την εμπορευματοποίηση της υγείας.

Η υγεία άμεσα συνδεδεμένη με την Κοινωνική ασφάλιση, είναι υποχρέωση του κράτους απέναντι στον εργαζόμενο, τον ανασφάλιστο και την οικογένειά του. Δεν είναι εμπόρευμα.

Είναι κοινωνικό αγαθό και μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης και ως τέτοια πρέπει να διασωθεί και διευρυνθεί.

Η ομάδα γυναικών Δήμου Διονύσου απαιτεί:
• Πλήρη στελέχωση και λειτουργία του ΠΕΔΥ Αγ. Στεφάνου. Ζητάμε επιπλέον δερματολόγο, χειρούργο, μικροβιολόγο, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρασκευαστές, προσωπικό καθαριότητας με πλήρεις και σταθερές σχέσεις εργασίας.
• Να επαναλειτουργήσει το τμήμα αιμοληψιών ΤΩΡΑ
• Πλήρες, καθολικό και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους
• Πλήρη και δωρεάν προληπτικό έλεγχο και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες και τις οικογένειες του, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Η υγεία δεν είναι ζήτημα «λογιστικό». Ούτε μπαίνει στη λογική που επιτάσσει η ΕΕ και οι ντόπιοι εκφραστές της «κόστους – οφέλους».

Η Ομάδα Γυναικών Δήμου Διονύσου καλεί όλο τον κόσμο, την λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την νέα αντιλαϊκή θύελλα, τις νέες γυναίκες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, να συναντηθούμε όλες στον δρόμο του αγώνα, με το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα.

Είναι ο μόνος τρόπος να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια αυτών που εξαθλιώνουν τη ζωή μας και τις ζωές των παιδιών μας.