logo


Ερωτήματα αναφορικά με την ανάγκη που οδήγησε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δύο προς συζήτηση θέματα, θέτει με την τοποθέτησή της η Α. Λουκάτου, δημοτική σύμβουλος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κ. Λουκάτου αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στη σημασία ίδρυσης του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου στην πόλη μας, ενώ αντί του Κέντρου Μελέτης Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού προτείνει την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου, που θα προβάλει όλα τα “φύλα”, τα οποία έχουν διαχρονικά εγκατασταθεί στο Διόνυσο:

loukatou

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο παρακολουθήσαμε -για μια ακόμη φορά- το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στη σκηνή του Δήμου Διονύσου από το Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη και την παράταξή του.
Δύο σημαντικά θέματα που συμπεριλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, η Ίδρυση Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου και η δημιουργία Κέντρου Μελέτης Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, αποσύρθηκαν και αναβλήθηκαν επ’αόριστον με απόφαση του Δημάρχου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων της πλειοψηφίας και την ανεξαρτητοποίηση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου της Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγγέλας Δήμου.

Ως Δημοτική Σύμβουλος της «Νέας Πνοής για τον Διόνυσο», δε γνωρίζω ποιο ήταν το πρόβλημα που προέκυψε και προκάλεσε την αιφνιδιαστική απόσυρση των δύο θεμάτων από το Δήμαρχο. Πλην όμως, οφείλω να καταθέσω τη θέση της δημοτικής μας κίνησης επί των συγκεκριμένων θεμάτων, η οποία είναι η εξής:

Η Ίδρυση του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου αποτελεί μια κοινωνική δομή απαραίτητη για το Δήμο μας, με σημαντικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, τις οποίες έχει ανάγκη τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και η σχολική κοινότητα.

Σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Μελέτης Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, χωρίς να παραγνωρίζεται η προσφορά των Μικρασιατών και των Ποντίων της περιοχής μας στο Διόνυσο, αντιπροτείνουμε και επαναφέρουμε την προεκλογική μας θέση για την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στο Δήμο Διονύσου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, το οποίο θα αποτελέσει κέντρο μελέτης και ανάδειξης των πολιτιστικών στοιχείων όλων των «φύλων» που έχουν εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διονύσου και αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του πολιτισμού της περιοχής μας, όπως για παράδειγμα, οι Αρβανίτες, οι Σαρακατσάνοι και οι Βλάχοι.

Αναμένουμε την επαναφορά των θεμάτων αυτών σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να καταθέσουμε και επίσημα τις προτάσεις μας.