logo


Καταπάτηση- αυθαιρεσία- αντιδεοντολογική πρακτική- μη νομιμότητα και άλλα πολλά ακούστηκαν στη χθεσινή- Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου- συνεδρίαση του ΘΕΣΠΙ με αφορμή την παραχώρηση ωρών στο γήπεδο στο Κόκκινο Χωράφι της Δροσιάς (σ.σ. όπου προπονούνται κατόπιν παραχώρησης του χώρου η Νίκη Δροσιάς και η Arsenal Αφιδνών), ώστε να πραγματοποιεί εκεί τις προπονήσεις του και ο Γυμναστικός Σύλλογος Δροσιάς. Το θέμα, που είχε αναδείξει με σχετικό ρεπορτάζ η Οδός Διονύσου τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρέμενε σε εκκρεμότητα επί 5 τουλάχιστον μήνες. Χθες το έφερε εκτός Ημερησίας Διατάξεως, ζητώντας ευθαρσώς συγγνώμη για την πολύμηνη καθυστέρηση, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Β. Δαρδαμάνης– και συνάντησε την έντονη και οξεία αντίδραση του Αντιπροέδρου Α. Μπέτση, παλαιού Προέδρου της Νίκης Δροσιάς και ανθρώπου του αθλητισμού, ο οποίος κατηγόρησε το Γυμναστικό Σύλλογο για καταπάτηση του χώρου, για “αυθαίρετη, αντιδεοντολογική, δυσανάρμοστη, δυσανάλογη και πονηρή πρακτική”, καθώς και για μη νομιμότητα, αρνούμενος μέχρι τέλους να συναινέσει στο αίτημα περί παραχώρησης ωρών στο Σύλλογο για προπονήσεις. Επιπλέον ο κ. Μπέτσης συνέδεσε ευθέως τη συζήτηση του θέματος χθες με σχετική ανάρτηση στο τοπικό blog Διονυσοσκουφίτσα, δείχνοντας να πιστεύει πως “καθόλου τυχαία και συμπτωματική” δεν ήταν η συγκυρία.

Α. Μπέτσης: Δεν είστε νόμιμοι- Κ. Παπαδήμας: Αποδείξτε το!

Σωρεία κατηγοριών εξαπέλυσε κατά του Γυμναστικού Συλλόγου Δροσιάς ο Αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ στην τοποθέτησή του: Καταπάτηση του χώρου, αυθαίρετες προπονήσεις χωρίς άδεια, έλλειψη εντοπιότητας των μελών του, ανεξήγητη επιλογή της Δροσιάς ως έδρας του Συλλόγου, συχνές αλλαγές στο καταστατικό, αλλά και κίνδυνο από τις προπονήσεις του Γ.Σ- κυρίως στα ριπτικά αθλήματα- που γίνονται παράλληλα με άλλες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ αμφισβήτησε πως ο Γ.Σ. είναι μέλος του ΣΕΓΑΣ και άφησε υπόνοιες για “αθλητικό μαγαζάκι”: “Επικοινώνησα με τους παράγοντες του ΣΕΓΑΣ πολλές φορές. Στον αθλητισμό είμαι 40 χρόνια, πολύ πιο πολλά από εσάς. Για να γίνει μέλος ένας Σύλλογος δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία. Συμμετέχετε σε πανελλήνια πρωταθλήματα; Οι αθλητές σας έχουν δελτία; Οι χειρισμοί σας ήταν λάθος. Ούτε σε συνεννόηση ήρθατε με εμάς στο ΘΕΣΠΙ, ούτε τα χαρτιά σας καταθέσατε εγκαίρως. Οι προπονήσεις σας, που γίνονται με καταπάτηση ενός υπερφορτωμένου με δραστηριότητες χώρου, θέτουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους αθλούμενους στο γήπεδο. Ακολουθήσατε αντιδεοντολογική πρακτική. Επιπλέον τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου σας έχουν έρθει από άλλους δήμους για να στήσουν εδώ κάποια δουλειά” υπογράμμισε ο κ. Μπέτσης, που ζήτησε ενδελεχή έλεγχο του φακέλου του Συλλόγου: “Ας ορισθεί κάποιος από το ΘΕΣΠΙ να ψάξει τα στοιχεία σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ”, πρότεινε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε επιπλέον πως το θέμα ήρθε δυο μόλις ημέρες (“όλως τυχαίως και συμπτωματικώς”) μετά την ανάρτηση στο τοπικό blog, “που ψάχνει συνέχεια για σκάνδαλα”.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Προέδρου του Συλλόγου Κ. Παπαδήμα, που παρίστατο στη συνεδρίαση: “Αμφισβητείτε πως ο Γυμναστικός Σύλλογος είναι μέλος του ΣΕΓΑΣ; Να μας το δώσετε γραπτώς αυτό. Μας κατηγορείτε γιατί επιλέξαμε τη Δροσιά ως έδρα μας; Για ποιο λόγο να απολογηθώ σε σας; Ο Σύλλογος έχει 40 παιδιά, 22 με δελτία αθλητών, και είναι στην πλειονότητά τους κάτοικοι Διονύσου, ενώ έχουμε και μερικά από την Εκάλη. Θέλετε τον έλεγχο του φακέλου μας. Να τον κάνετε για να διαψευσθείτε”.

photo 1-40

«Πρώτη φορά τέτοια αντιμετώπιση»

Τα λεγόμενα και οι καταγγελίες του κ. Μπέτση προκάλεσαν παράλληλα αντιδράσεις και από άλλα μέλη του ΘΕΣΠΙ, όπως ο Γ. Κομνηνάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο και η Γ. Λακαφώση από την Ενωτική Πρωτοβουλία που υπενθύμιζαν πως τέτοια αντιμετώπιση δεν επεφύλαξαν ποτέ στο παρελθόν και για κανένα Σύλλογο που ζητούσε παραχωρητήριο: “Έφερναν τα δικαιολογητικά τους και έπαιρναν παραχωρητήριο. Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις δραστηριότητες που βγάζουν τον κόσμο από το σπίτι του”, είπαν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον η τέως Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Α. Στασινοπούλου επεσήμανε το γεγονός πως στο γήπεδο προπονείται- πλην της Νίκης Δροσιάς- και άλλο Σωματείο, η Arsenal Αφιδνών, χωρίς να τεθεί ζήτημα εντοπιότητας όταν της είχε δοθεί η παραχώρηση: “Εφόσον μάλιστα στο γήπεδο προπονούνται μόνο δύο σωματεία, τότε θεωρώ πως υπάρχει η δυνατότητα για ακόμη ένα”, τόνισε η κ. Στασινοπούλου. Ενώ η Τ. Ξινογιαννακοπούλου ζήτησε διασφάλιση όλων των αθλουμένων στο γήπεδο, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί.

Β. Δαρδαμάνης: Αποκατάσταση αδικίας

“Όταν είχαμε απορρίψει το αίτημα, τον περασμένο Ιούνιο, ο Σύλλογος δεν είχε όλα τα δικαιολογητικά. Σήμερα είναι και επισήμως μέλος του ΣΕΓΑΣ. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος για να μην δώσουμε την παραχώρηση, και μάλιστα με καθυστέρηση, η οποία οφείλεται στη ρευστή κατάσταση του ΘΕΣΠΙ και για την οποία πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, μια που αδικήσαμε το Σύλλογο”, είπε στη δική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνης. Ο τέως πρόεδρος του ΑΟ Διονύσου τόνισε επιπλέον πως ουδέποτε είχαν διατυπωθεί γραπτώς και αρμοδίως παράπονα ή διαμαρτυρίες από τη Νίκη Δροσιάς, αναφορικά με τους πιθανούς κινδύνους από τις παράλληλες προπονήσεις, ενώ υπενθύμισε πως τα μέλη του ΘΕΣΠΙ πρέπει να προσέρχονται στον Οργανισμό ξεχνώντας την πιθανή σχέση τους με τοπικούς Συλλόγους και σωματεία.

photo 2-37

Για την ιστορία να σημειωθεί εδώ πως η απόφαση παραχώρησης ελήφθη κατά πλειοψηφία, με αρνητική ψήφο μόνο από τον κ. Μπέτση, λευκό ψήφισαν οι Γ. Ιατρίδης και Α. Στασινοπούλου, 8 μέλη ψήφισαν θετικά, ενώ ο Γ. Πανδής, που είναι και προπονητής στη Νίκη Δροσιάς, απείχε από την ψηφοφορία. Στο Σύλλογο δόθηκαν 6-8 ώρες προπόνησης εβδομαδιαίως, τις οποίες ανέλαβε να καθορίσει με τη Νίκη Δροσιάς: Αν όμως τα δυο σωματεία δεν κατορθώσουν να συνεννοηθούν, τότε οι ώρες θα αποφασισθούν από τον ΘΕΣΠΙ, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Δαρδαμάνη. Επιπλέον ο Πρόεδρος του Συλλόγου δεσμεύθηκε να μην γίνονται προπονήσεις σε ριπτικά αθλήματα μέσα στο γήπεδο, ώστε να εξαλειφθεί πλήρως η περίπτωση τραυματισμού.

***

Το αίτημα του Γυμναστικού Συλλόγου είχε έρθει για πρώτη φορά προς συζήτηση στο ΘΕΣΠΙ πριν από ένα χρόνο. Με τη διαβεβαίωση του Οργανισμού πως πρόκειται για τυπική διαδικασία, οι προπονήσεις ξεκίνησαν στο γήπεδο της Δροσιάς, ενώ στο μεταξύ συνεχιζόταν η συμπλήρωση του φακέλου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Το αίτημα επανυποβάλλονταν, αλλά απάντηση από το ΘΕΣΠΙ δεν υπήρχε. Στα μέσα Ιουνίου το αίτημα για παραχώρηση συζητήθηκε και πάλι εκτός Ημερησίας Διατάξεως και απορρίφθηκε γιατί ο Σύλλογος δεν διέθετε την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- η οποία δίδεται μόνο αφού ένας Σύλλογος πάρει το παραχωρητήριο! Εντωμεταξύ οι αρμονικές μέχρι τότε σχέσεις των δυο σωματείων που προπονούνταν στον ίδιο χώρο είχαν διαταραχθεί σοβαρά, μετά και από επεισόδιο δημόσιου προπηλακισμού της γυμνάστριας του Γυμναστικού Συλλόγου από παράγοντα της Νίκης Δροσιάς. Ο φάκελος του Συλλόγου συμπληρώθηκε με την επίσημη αναγνώριση εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ στα τέλη του Ιουνίου, χωρίς εντούτοις- μέχρι χθες- να υπάρξει επανεξέταση του αιτήματος. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της Οδού Διονύσου το Σεπτέμβριο, τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ δήλωναν τότε άγνοια για τη συμπλήρωση του φακέλου, ενώ οι συστηματικές προσπάθειες του Συλλόγου να έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του Οργανισμού είχαν όλες πέσει στο κενό.

Leave a Reply

*

captcha *