logo


Κανονικά θα καταβληθούν οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο Δήμο Διονύσου, μια που εκτελούνται μέσω web- banking, διαβεβαιώνει η Τράπεζα Πειραιώς με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος, ενώ ήδη από τη Διοίκηση έχουν τεθεί σε εφαρμογή σειρά μέρων, για να ανταποκριθεί στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή στη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, ενώ τα δημοτικά οχήματα από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο, ώστε να χρησιμοποιηθούν τα καύσιμά τους για τη λειτουργία των απορριμματοφόρων.

Τα μέτρα αυτά κρίθηκαν αναγκαία, επειδή ο προμηθευτής καυσίμων με τον οποίο ο Δήμος έχει ενεργή σύμβαση, έκλεισε το πρατήριό του μια που το απόθεμά του εξαντλήθηκε μετά και την αυξημένη ζήτηση των τελευταίων τριών ημερών. Ήδη η Δημοτική Αρχή μεθοδεύει παρέμβαση στη μητρική εταιρεία καυσίμων, η οποία σημειωτέον ζητεί σήμερα να πληρωθεί σε μετρητά ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, ώστε να υπάρξει ανεφοδιασμός του πρατηρίου, και κανονική εν συνεχεία τροφοδοσία του Δήμου.

Την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Σ. Μαγγίνα προβληματίζει, επιπλέον, και η πορεία των 4 διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη (κάδοι απορριμμάτων, προμήθεια ανταλλακτικών κ.λπ.) και προσθέτει: “Οι διαγωνισμοί ζητούν την προσκόμιση εγγυητικών επιστολών. Θα μπορούν οι υποψήφιοι ανάδοχοι να τις προσκομίσουν; Μήπως θα πρέπει να αναστείλουμε τη διενέργειά τους για κάποιο διάστημα;”. Η ίδια πάντως έχει ζητήσει γι’ αυτό και άλλα παρεμφερή ζητήματα την έκτακτη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής μέσα στην εβδομάδα.

Για την ιστορία να σημειωθεί, πως σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου, το Ελεγκτικό Συνέδριο με νεότερη πράξη του έδωσε το πράσινο φως  στο Δήμο να συνεχίσει κανονικά τον ηλεκτρονικό  διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων.