logo


Παράλληλα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών camps, σε προσωπική δήλωση προέβη στην Οδό Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής, επισημαίνοντας την παράμετρο “πίσω από τις λέξεις”. Αυτή, σύμφωνα με τον κ. Υφαντή, δεν είναι άλλη από  το ανθρώπινο δυναμικό, τα στελέχη του Δήμου και της Αντιδημαρχίας, που αποτελούν και το συγκριτικό της πλειονέκτημα:

Άρχισαν σήμερα οι Καλοκαιρινές Δράσεις Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού «Summer Camp Διονύσου 2015» και, πέρα από την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, είναι επιβεβλημένο να γίνουν κάποιες επισημάνσεις.

Η πρώτη αφορά στην αναγνώριση της συμβολής της ομάδας, που σχεδίασε, οργάνωσε, συντόνισε και ολοκλήρωσε ένα σύνθετο και απαιτητικό έργο. Αναφέρομαι ονομαστικά στην κ. Βασιλεία Βέλμαχου, η οποία με ιδιαίτερη έμπνευση, φιλοτιμία και εργατικότητα διαμόρφωσε τη συνολική εικόνα και, ταυτόχρονα, φρόντισε την ελάχιστη λεπτομέρεια. Η συνεργασία μας ήταν υποδειγματική, οι πρωτοβουλίες της εύστοχες και ουσιαστικές, οι ώρες που εργάστηκε αμέτρητες. Αναφέρομαι, επίσης, στην κ. Μαρία Βορριά, διότι, χωρίς την πολύτιμη τεχνογνωσία της, την οξυδέρκεια και την προσήλωση στο στόχο δεν θα είχαμε καταφέρει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις διαδικασίες του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Η δεύτερη επισήμανση αφορά στην αποτελεσματικότητα των δομών, ειδικά όταν απαιτούνται συνδυαστικές λειτουργίες, παράλληλες ή διαδοχικές. Η έλλειψη ενός συστήματος διασφάλισης της ποιότητας των διαδικασιών είναι παραπάνω από εμφανής. Με δυο συνέπειες. Η πρώτη σχετίζεται με την χαμηλή παραγωγικότητα. Η δεύτερη με την ανάδειξη στελεχών, που έχουν χαρίσματα και δεξιότητες, ικανών να παραμένουν αποτελεσματικά ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες και το περιβάλλον εχθρικό. 

Αυτά τα στελέχη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αντιδημαρχίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.