logo


Εγκρίθηκε σε πρώτη φάση από το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου η ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, και ειδικότερα καφέ μπαρ με πρόχειρο φαγητό και d.j., που θα λειτουργεί 8-12 καθημερινά και μέχρι τις 1-2 τα Σαββατοκύριακα. Πρόκειται για το πρώην drugstore, ιδιοκτησίας Μπόμαν, που βρίσκεται στη Λ. Διονύσου και Βάκχων, ακριβώς δίπλα στο επίσης υπό ίδρυση εντευκτήριο της πόλης.

Ενδιαφερόμενος είναι ο κάτοικος της πόλης μας Φ. Παπαδάκος, ο  οποίος και παρέστη στη συνεδρίαση του Τ.Σ. τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Σύμφωνα  και με την εισήγηση της Προέδρου του Τ.Σ. Γ. Κακούρη, παρόλο που οι χρήσεις γης στο σημείο εκείνο ορίζουν μόνο κατοικία, εντούτοις επειδή ο χώρος  υπήρχε και χρησιμοποιείτο ως παρόμοιο κατάστημα από πριν το 1955 (σ.σ. είχε, μάλιστα, φιλοξενήσει και το κοινοτικό κατάστημα για ένα διάστημα), ενώ από το 1990 μέχρι και πέρυσι συνέχιζε να λειτουργεί ως αναψυκτήριο, μπορεί εκεί νόμιμα να ιδρυθεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετά και τη χορήγηση της προέγκρισης ίδρυσης από το Τοπικό Συμβούλιο, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Υγειονομικό και την Πυροσβεστική, που θα δώσουν τις οδηγίες για τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας του χώρου. Εν συνεχεία και αφού συγκεντρωθούν όλα τα αναγκαία έγγραφα, το θέμα θα επιστρέψει στη Δημοτική Κοινότητα για την τελική υπογραφή από την τοπική Αντιδήμαρχο Θ. Σαραντάκη.