logo


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν γονείς, καθηγητές και μαθητές την Τετάρτη 3 Απριλίου το πρωί στο χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου Αγ. Στεφάνου κλιμακώνοντας την πίεσή τους στο θέμα της μετεγκατάστασης του ΙΕΚ, που σήμερα συστεγάζεται με τα άλλα δυο σχολεία. Όπως έχει ήδη αναδείξει η Οδός Διονύσου, για τους παραπάνω φορείς αποτελεί επιτακτική ανάγκη ζωτικής σημασίας η απομάκρυνση του ΙΕΚ και η αποσυμφόρηση του σχολείου, που σήμερα λειτουργεί και στις αποθήκες!!!

Το αίτημά τους εξάλλου έχει υιοθετηθεί και από τη Διοίκηση του Δήμου Διονύσου, η οποία υποσχέθηκε τη μετεγκατάσταση του ΙΕΚ στο ενοικιασμένο κτήριο των (πρώην) Σχολών Καργάκου στη Σταμάτα, με μοναδικό πρόσκομμα, όπως καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων, την αρνητική στάση της Δ/ντριας του ΙΕΚ.

Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους  οι γονείς, οι καθηγητές και οι μαθητές εξέδωσαν κοινό Δελτίο Τύπου όπου δηλώνουν ότι «θα συνεχίσουμε την προώθηση του ώριμου αυτού αιτήματος μέχρι την υλοποίησή του και παράλληλα σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων θα διεκδικήσουμε λύσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων στην περιοχή μας». Επιπλέον γονείς και μαθητές επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο.

Και νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 15/4

Εντωμεταξύ, νέα κινητοποίηση για τη Δευτέρα 15 Απριλίου αποφάσισαν σε κοινή συνεδρίασή τους για το ίδιο θέμα την Τετάρτη 10 Απριλίου τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Αγ. Στεφάνου. Στη συνεδρίαση οι γονείς κατήγγειλαν πως η υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής για μετεγκατάσταση του ΙΕΚ φέτος έχει μείνει στα χαρτιά, παρόλο που και το νέο κτήριο Καργάκου, για το οποίο ο Δήμος πληρώνει 15.000 ευρώ το μήνα, είναι έτοιμο, αλλά και όσες απαιτήσεις έχει προβάλει η Δ/ ντρια του ΙΕΚ έχουν ικανοποιηθεί.

Μπροστά στη «χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή το θέμα» αλλά και στην αναποτελεσματικότητα όλων των άλλων προσπαθειών τους, οι Σύλλογοι Γονέων αποφάσισαν:

Τη συμβολική κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος μετά τη λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου και του Λυκείου, κατά τις ώρες λειτουργίας του ΙΕΚ την προσεχή Δευτέρα

Αμέσως μετά, κοινή συνεδρίαση των δύο Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, της Ένωσης Γονέων Διονύσου και των δεκαπενταμελών των μαθητών για κλιμάκωση του αγώνα τους.