logo


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

enosigoneondionisou@gmail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου

Δύο Μήνες πριν την λήξη του Εκπαιδευτικού Έτους και τα Σχολεία των Παιδιών μας έχουν κενά Εκπαιδευτικών.

  • Ολοήμερα Τμήματα υπολειτουργούν με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί να απασχολούν υπερδιπλάσιο αριθμό μαθητών.
  • Βασικά Μαθήματα δεν διδάσκονται ή διδάσκονται σε λιγότερες ώρες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας.

Σαν να μην έφτανε αυτή η επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση, το Υπουργείο Παιδείας πριν από δυο μήνες έδωσε εντολή στους διευθυντές των δημοτικών και τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα, να συμπληρώσουν πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε αίθουσα με βάση την αρχή 2 τ.μ. για κάθε νήπιο-προνήπιο και 1,5 τ.μ. για κάθε μαθητή δημοτικού!

Πριν λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 4 Απρίλη, το Υπουργείο έστειλε έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013) στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε. όπου αναφέρει πως: «μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό». Μάλιστα, αποστέλλονται και πίνακες στα σχολεία με στήλη η οποία αναφέρει τι οργανικότητα θα έπρεπε να έχει κάθε σχολική μονάδα βάσει του μαθητικού της δυναμικού. Οι Διευθυντές κλήθηκαν να απαντήσουν έως τις 5 Απρίλη (δηλαδή μία μέρα μετά ) υπολογίζοντας όχι τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα αλλά τον συνολικό αριθμό των μαθητών του σχολείου.

Με πρώτους υπολογισμούς αυτό σημαίνει λιγότερες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και για τα σχολεία του Δήμου μας.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου συζήτησε την σημερινή κατάσταση με τα κενά στα σχολεία αλλά και τις προοπτικές που δημιουργούνται το επόμενο σχολικό έτος στην τακτική του συνεδρίαση την Παρασκευή 5 Απρίλη και αποφάσισε:

  • Να συμμετέχει στην Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 Απρίλη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής  Π.Ε.  και Δ.Ε. (Τσόχα 15- 17 Αμπελόκηποι) με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», την Ομοσπονδία Γονέων Αν. Αττικής και Συλλόγους Γονέων Αν. Αττικής   .
  • Να προχωρήσουμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής για τα κενά και κτηριακά προβλήματα στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου μας.

Καλούμε γονείς εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην παράσταση διαμαρτυρίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Απριλίου στη 1:30 μ. μ.

 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής Π.Ε και Δ.Ε.

(Τσόχα 15-17 Αμπελόκηποι)