logo


Η είδηση πως ο Δήμος Διονύσου  προτίθεται να παραχωρήσει, δωρεάν,  ακίνητο της ιδιοκτησίας του στην ΕΥΔΑΠ προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί αντλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων, αναστάτωσε ακόμη μια φορά τη Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας, που το τελευταίο διάστημα είναι συνεχώς στην επικαιρότητα, πότε με την κεραία κινητής τηλεφωνίας και πότε με τη στέγη του Νηπιαγωγείου που στάζει εδώ και 6 μήνες.

Το παραπάνω θέμα της παραχώρησης δημοτικού ακινήτου στην ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή αντλιοστασίου πρόκειται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει ήδη προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αλλά και κατοίκους, που σήμερα το βράδυ στις 7 συναντώνται με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Γ. Κόκκαλη. Να τονισθεί εδώ πως, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κόκκαλη στην Οδό Διονύσου, το Τοπικό Συμβούλιο δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση για ένα κατεξοχήν τοπικό ζήτημα: «Δηλαδή, τι κάνουμε εμείς εδώ;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Το υπό συζήτηση ακίνητο βρίσκεται απέναντι από την καινούργια εκκλησία της Σταμάτας, στην είσοδο της Προκονήσου, στη διασταύρωση της Μεγ. Αλεξάνδρου με την Παπανικολή και σε απόσταση λίγων μέτρων και από σπίτια αλλά και από την κεντρική πλατεία της περιοχής , όπου λειτουργούν οι ταβέρνες. Σύμφωνα με την εισήγηση, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα για τη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις 5 από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, ενώ υπογραμμίζεται πως «ουδεμία αλλοίωση στο περιβάλλον φέρει η κατασκευή του έργου», όπως φαίνεται στην τεχνική περιγραφή της ΕΥΔΑΠ.

Η ανησυχία των κατοίκων επιτείνεται από δημοσιεύματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σχετικά με τη λειτουργία αντίστοιχου αντλιοστασίου στην Αγ. Τριάδα Θεσσαλονίκης, όπου -όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επιχειρηματίες εστίασης- η δυσοσμία είναι αφόρητη χειμώνα- καλοκαίρι.