logo


Στη Δημοτική Κοινότητα της Άνοιξης ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου ο κύκλος των συνεδριάσεων των νέων Τοπικών Συμβουλίων.

Ο Πρόεδρος Θ. Καβούρης, αφού ευχήθηκε στους συναδέλφους του καλή θητεία, τους ενημέρωσε πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, διεκπεραιώνει τα καθήκοντά του σε στενή συνεργασία με τους δυο συναδέλφους του της Διοίκησης Χ. Πιπέρη και Μ. Παπάζογλου. «Όταν δεν θα μπορώ πια να ανταποκριθώ, θα παραιτηθώ», είπε ο κ. Καβούρης (σ.σ. υπενθυμίζεται πως με απόφαση Δημάρχου τις αρμοδιότητες του Προέδρου στην Άνοιξη έχει και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δ. Κωστάκης). Αξιοσημείωτο εδώ είναι πως στην έμμεση έκκληση για βοήθεια προς την επίλυση προβλημάτων της Άνοιξης, ανταποκρίθκαν αμέσως οι άλλοι δύο τοπικοί σύμβουλοι, Δ. Κυριάκης (Ε.Π.) και Χ. Μανώλογλου (Δημοκρατική Ανατροπή), οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον κ. Καβούρη ότι θα είναι κατά το δυνατόν παρόντες σε ό,τι τους ζητηθεί.

Ο Πρόεδρος, με την ευκαιρία της συνεδρίασης, παρουσίασε στο Τοπικό κάποια από τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει με την ανάληψη των καθηκόντων του:

«Οι πρόσφατες πλημμύρες τραυμάτισαν σοβαρά την Άνοιξη με πάνω από 40 σπίτια να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Όλοι οι εθελοντές της Κοινότητας και προσωπικό του κεντρικού Δήμου βοήθησαν να απομακρύνουμε νερά, λάσπη και χώμα και να διανοίξουμε δρόμους. Πολλά από τα φρεάτια είναι καλυμμένα με χώμα. Η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν διενεργείται ικανοποιητικά . Επιπλέον η Κοινότητα είναι γυμνή από προσωπικό, μια που σε επίπεδο Δήμου γίνονται ανακατατάξεις», σταχυολόγησε ενδεικτικά ο κ. Καβούρης, δεσμευόμενος πως σύντομα θα ενημερώσει το Τοπικό για τις προτάσεις αναφορικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ειδικά για την καθαριότητα και επικαλούμενος την εμπειρία του από την εποχή που ήταν κοινοτικός σύμβουλος Εκάλης, ο Πρόεδρος ανέφερε πως προσανατολίζεται στην πρόταση εκπόνησης συγκεκριμένου προγράμματος για την αποκομιδή των απορριμμάτων με ταυτόχρονη ενημέρωση των κατοίκων «ώστε να αποφύγουμε τους κατά παραγγελία καθαρισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

Όλοι, τέλος, οι τοπικοί σύμβουλοι συμφώνησαν στο εξής: Εδώ δεν κάνουμε πολιτική καριέρας. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε τον τόπο, διεκδικώντας το καλύτερο για την Άνοιξη, δίνοντας και το στίγμα συνεργατικής νοοτροπίας.

Στη συνεδρίαση παρέστη εκ μέρους της Δημοκρατικής Ανατροπής ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέγεται στην Άνοιξη Σπ. Σπηλιώτης, που με τη σειρά του ευχήθηκε καλή θητεία στους συναδέλφους του, αλλά και περισσότερες αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια της πόλης, και υποσχέθηκε στενή συνεργασία για όλα τα θέματα της περιοχής.