logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθους δημοτών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/5 στο Πνευματικό κέντρο Αγ. Στεφάνου η εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση μελών Σύριζα Διονύσου με θέμα:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ”

με ομιλητή τον Γ. Μπασκόζο, Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ  Πάνος Σκουρολιάκος και Ιωάννης Δέδες, η Περιφερειακή σύμβουλος με την ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Αγγελική Λεβέντη, ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙΣ Βασίλης Δαρδαμάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΔΙΟΝ Ζυγούνας Γιώργος και Σπηλιώτης Σπύρος, η Τοπική Σύμβουλος Κρυονερίου με την ΔΑΔΙΟΝ Χατζηαθανασίου Αντιγόνη, ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου Δαρδαμάνης Σπύρος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μπούσμπουρας Αθανάσιος κ.ά.

Ο κ. Μπασκόζος στην ομιλία του σε γενικές γραμμές αναφέρθηκε:

-στην τραγική κατάσταση που παρουσιάζουν σήμερα οι δομές της Δημόσιας Υγείας, ως απόρροια της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης Σαμαρά

-στα άμεσα μέτρα που προσανατολίζεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιστροφή της κατάστασης όπως π.χ την θέσπιση κινήτρων για την κάλυψη των κενών κυρίως στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, την άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, την ορθολογιστικότερη διαχείριση των δαπανών υγείας, την αύξηση του ποσοστού χρήσης των γενόσημων φαρμάκων κ.ά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρολιάκος, αναφέρθηκε στις ανάγκες πρωτοβάθμιας Υγείας που αντιμετωπίζει η Αν. Αττική, ενω ο κ. Δαρδαμάνης εστιάστηκε στις δυνατότητες προσφοράς Υγειονομικής φροντίδας από τους Δήμους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο του Δήμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υποβολή ερωτήσεων απο το κοινό.

ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ