logo


Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, συγκινητικές οι παιδικές φωνές, κέφι που πολλές φορές ξεσήκωνε το αμφιθέατρο- ήταν τα χαρακτηριστικά της 2ης πανελλήνιας συνάντησης Παιδικών Χορωδιών του Δήμου Διονύσου που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο των Αρσακείων- Τοσιτσείων Σχολείων στην Άνοιξη.

Οι παιδικές χορωδίες της Κιβωτού του Κόσμου (που άνοιξε τη συνάντηση), Τυρού Αρκαδίας, Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Πάρου (λίγοι και καλοί!), Canto A Tempo Δημοτικού Ωδείου Νάουσας Ημαθίας και ΘΕΣΠΙ Δήμου Διονύσου (που έκλεισε την εκδήλωση), τα «έδωσαν όλα» και απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις και τα μπράβο των θεατών.

Διακόσια πενήντα παιδιά, μαζί με τους μαέστρους και τους μουσικούς τους, στο τέλος της βραδιάς τραγούδησαν όλοι μαζί, και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου, μια που ο ΘΕΣΠΙΣ φιλοδοξεί να καθιερώσει τη συνάντηση αυτή σε θεσμό.

Αξιοσημείωτη και ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η παρουσία της χορωδίας από την Κιβωτό του Κόσμου, Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που ιδρύθηκε το 1998 από τον π. Αντώνη Παπανικολάου και δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Σύντομη αναδρομή στο ιστορικό ίδρυσης της Κιβωτού και αναφορά στους σκοπούς της έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας  Απ. Μακρής, ενώ για την ενίσχυση των σκοπών αυτών  συγκεντρώνονταν στην είσοδο του αμφιθεάτρου είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα.

Η χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου με τη μαέστρο και πιανίστα Ε. Κοσσάροβα

Ο Στ. Καρδιόλακας διευθύνει τη χορωδία του Τυρού και στο πιάνο η Ν. Βασιλειάδη.

Τη χορωδία του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ διευθύνει και παίζει πιάνο η Ουρ. Πρασίνου. Στο φλάουτο η μαθήτρια Μ. Χαντζέρη.

Η 13μελής παιδική χορωδία της Πάρου με τη μαέστρο Μ. Κοντού και τη Β. Θαλασσοχωρίτη στο πιάνο.

Η χορωδία Canto A Tempo της Νάουσας με μαέστρο και… επικεφαλής του χορού τη Δ. Μητρέντση, και στο πιάνο τη Μ. Πέτκου.

Για δεύτερη φορά στο πόντιουμ ο Στ. Καρδιόλακας  με τη χορωδία του ΘΕΣΠΙ. Στο πιάνο η Λ. Καρπαθάκη

Την αξία της συμμετοχής αλλά και της πειθαρχίας σε μια τέτοια συλλογική προσπάθεια, ανέδειξε μέσα από τη δική της ομιλία η εκπαιδευτικός Ε. Μαντά, συγχαίροντας και χειροκροτώντας τα παιδιά για τη δουλειά τους.

Τέλος, δυο φορές ανέβηκε στο πόντιουμ του μαέστρου ο Στ. Καρδιόλακας, για να διευθύνει και τη χορωδία του Τυρού αλλά και του ΘΕΣΠΙ, που από φέτος ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με μια ομάδα πιτσιρικιών της Α’ Δημοτικού!

Ψυχή της άρτιας διοργάνωσης ήταν η Ε. Γεωργίου, μέλος του ΘΕΣΠΙ, μαζί με μια σειρά εθελοντών και άλλων τόσων χορηγών, που φρόντισαν και εξασφάλισαν το στολισμό του χώρου, την ομαλή διεξαγωγή της πρόβας, τη σίτιση των χορωδών και των συνοδών τους, την κατασκευή των αναμνηστικών δώρων για καθένα από τα παιδιά.

Χορωδοί, μαέστροι, μουσικοί επί σκηνής τραγουδούν όλοι μαζί και εύχονται «καλή αντάμωση»

Παρόντες ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και απένειμε αναμνηστικά βραβεία στις χορωδίες και τους μαέστρους τους, οι Αντιδήμαρχοι Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού Β. Ρηγοπούλου, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής και Παιδείας Β. Κοκμοτός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Ράικος (Αντιπρόεδρος του ΘΕΣΠΙ), Θ. Κρητικός, Αγγ. Πέππα, Ε. Καγιαλή και Π. Ταουξή, οι τοπικοί σύμβουλοι Μ. Κασαπάκης (Πρόεδρος Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου), Β. Κάουλα και Α. Χατζηαθανασίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Δαμιανός εκ μέρους της Ρ. Δούρου, η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Δ. Αφεντούλη κ.λπ.