logo


Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 31 Αυγούστου στις 5.30 το απόγευμα η ορκωμοσία των συμβούλων, δημοτικών και τοπικών, της νέας Διοίκησης και των δημοτικών παρατάξεων των μειοψηφιών του Δήμου Διονύσου.

Στην ορκωμοσία, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος, παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Α. Μητρόπουλος, Γ. Πάντζας, Θ. Μπούρας και Β. Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Γ. Πατούλης Αμαρουσίου,  Δ. Στεργίου Πεντέλης και Γ. Θωμάκος Κηφισιάς από το Μαραθώνα ο Σπ. Λιβαθηνός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σ. Κοροβέσης και Δ. Αφεντούλη, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος δημοτών, κατοίκων αλλά και υπαλλήλων του Δήμου, που χειροκρότησαν θερμά τόσο τον απερχόμενο Γ. Καλαφατέλη όσο και το νέο Δήμαρχο της πόλης Δ. Ζαμάνη.

Μετά τη θρησκευτική τελετή  οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ς έδωσαν στην πλειονότητά τους το θρησκευτικό όρκο, με τους Σπ. Σπηλιώτη δημοτικό σύμβουλο από τη Δημοκρατική Ανατροπή, το Γ. Τσουδερό από την Ενωτική Πρωτοβουλία, τη Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Αντ. Χατζηαθανασίου τοπική σύμβουλο από το Κρυονέρι με την Ανατροπή, να δίνουν πολιτικό όρκο.

«Εποικοδομητικά παρόντες»

Την υπόσχεση πως ως μείζων μειοψηφία πλέον, η παράταξή του δεν θα ασκήσει στείρα αλλά εποικοδομητική και γόνιμη αντιπολίτευση στη νέα Διοίκηση, έδωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Καλαφατέλης, που επανέλαβε πως παραδίδει έναν υγιή Δήμο, οργανωμένο σε στέρεες βάσεις. Επισήμανε εντούτοις πως οι ανάγκες των πολιτών παραμένουν πιεστικές και ευχήθηκε στους καινούργιους να δουλέψουν στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των αναγκών αυτών.

«Θα τιμήσουμε τον όρκο μας και την εμπιστοσύνη σας»

Μεθοδική και σκληρή δουλειά από αύριο, υποσχέθηκε στο δικό του χαιρετισμό ο νέος Δήμαρχος, που τόνισε πως η Δημοτική Αρχή έχει όνειρα, όραμα, σχέδια και στρατηγική για την πόλη, και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών και των κατοίκων. Ανέφερε μάλιστα ο κ. Ζαμάνης συνοπτικά τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στα επόμενα πέντε χρόνια η Διοίκησή του: βιώσιμη ανάπτυξη, χρηστή διαχείριση και διοίκηση, σύγχρονες λύσεις, ανάδειξη πολιτιστικού πλούτου, συνεργασία με φορείς, αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων, επέκταση κοινωνικών δομών.

Στη δημοσιότητα η πλήρης εικόνα

«Είμαστε όλοι πολίτες της ίδιας πόλης», είπε ο κ. Ζαμάνης, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του- εκλεγμένους και όχι- για τη σ΄τηριξη και τη βοήθεια, και παράλληλα έδωσε και την πρώτη είδηση: «Μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειές μας, δεν στάθηκε δυνατό να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση της πόλης. Δεσμευόμαστε πως από αύριο, που θα έχουμε εγκατασταθεί και αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά μας, η ενημέρωση για την κατάσταση αυτή θα είναι συνεχής και θα τη δημοσιοποιήσουμε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου».

Δυο ξεχωριστά «ευχαριστώ»

Ο νέος Δήμαρχος, τέλος, απηύθυνε δυο ξεχωριστά «ευχαριστώ».

Το πρώτο προς τον εκλιπόντα Πρόεδρο και συνάδελφό του δημοτικό σύμβουλο επί 3,5 χρόνια Σακελλάριο Σωτηρίου, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. «Νιώθω την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ακόμη μια φορά. Ήταν λαμπρό παράδειγμα  αυτοδιοικητικού ανδρός και είναι βαρειά η απώλειά του», τόνισε συγκινημένος.

Και το δεύτερο «ευχαριστώ» στη μητέρα του και στην οικογένειά του, που τον στήριξαν σ’ όλη αυτή την πορεία.

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας, ένα μικρό κέρασμα περίμενε συμβούλους και πολίτες έξω από την αίθουσα του Πολιτιστικού. Το επόμενο ραντεβού των αιρετών είναι για την ερχόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, οπότε και το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη επίσημη συνεδρίασή του, θα εκλέξει Προεδρείο, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Και τα παραλειπόμενα…

*Με μισή ώρα καθυστέρηση, στις 5.30, προσήλθαν ασθμαίνοντας οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, με τον επικεφαλής τους πρώην Δήμαρχο. Γι’ αυτό και η έναρξη της τελετής ορκωμοσίας ξεκίνησε αργότερα από το προγραμματισμένο.

*Εκτός της πεπατημένης, ο νέος Δήμαρχος κάλεσε όσους από τους επικεφαλής των παρατάξεων επιθυμούσαν, να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό. Ανταποκρίθηκε, όπως γράφτηκε παραπάνω, μόνον ο πρώην Δήμαρχος- που δήλωσε πως θα μιλήσει, αν χρειαστεί, μετά το χαιρετισμό του κ. Ζαμάνη! Οι ρόλοι, προφανώς, δεν έχουν ακόμη εμπεδωθεί.

*Δεν προσήλθαν πάντως όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι στην ορκωμοσία. Από τους 76, απουσίαζαν πέντε που θα πρέπει να περάσουν από το δημαρχείο του Αγ. Στεφάνου την ερχόμενη Τρίτη στη μία το μεσημέρι για να ορκιστούν.