logo


Παράταση των προθεσμιών υποβολής ενστάσεων και διορθώσεων ζητά με επιστολή του στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χ. Δαμάσκος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
“Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 ξεκίνησε η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, σε έντεκα Δήμους της Αττικής (Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ηλιούπολης).
Όπως όλοι γνωρίζουμε, όποιος έχει έννομο συμφέρον, έχει την δυνατότητα μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία (μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2015) να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες (μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2015).
Με την παρούσα επιστολή ζητώ, όπως παραταθεί η δυνατότητα υποβολής διορθώσεων και ενστάσεων τουλάχιστον μέχρι την προθεσμία, που έχει δοθεί για το Ελληνικό Δημόσιο (16 Δεκεμβρίου του 2015) για τους κάτωθι λόγους:
Α) Ο Αύγουστος είναι ο κύριος μήνας των θερινών διακοπών και μήνας μάλιστα, που ακόμα και στις δημόσιες υπηρεσίες, δεν λαμβάνεται χρονικά υπόψιν κατά την διαδικασία των ενστάσεων.
Β) Σύμφωνα με την ανάρτηση, τα λάθη και οι διορθώσεις είναι πάρα πολλές και η ενημέρωση των συμπολιτών μας από ελλιπής έως μηδενική.
Γ) Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην χορήγηση πιστοποιητικών από τα αντίστοιχα υποθηκοφυλακεία, λόγω του φόρτου εργασίας τους.
Δ) Πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν νέα δικαιώματα, που προκύπτουν από την διόρθωση των δηλώσεων τους.
Θεωρώ, ότι το αίτημα που σας αποστέλλω, που είναι αίτημα χιλιάδων πολιτών των αντιστοίχων Δήμων, θα πρέπει να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης, καθώς θα διευκολύνει την ορθότερη και γρηγορότερη ολοκλήρωση των κτηματολογικών χαρτών, χωρίς να παραβλέπει τις αυστηρές προθεσμίες, που έτσι κι αλλιώς πρέπει να τηρηθούν.”