logo


Το κρυφτό παίζουν το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Δήμου με τις παρατάξεις της μειοψηφίας, αναφορικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και για του λόγου το αληθές, υπενθυμίζεται πως μέχρι να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2014  απαιτήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ τρεις συνεδριάσεις- και μία όταν καταψηφίστηκε, τέσσερις- γιατί η απόφαση (άνευ ετέρου, διαλόγου, συζήτησης και συναίνεσης) της Διοίκησης να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις  του Συμβουλίου Κυριακή πρωί συνάντησε την ισχυρή και συντονισμένη αντίδραση όλων των μειοψηφιών.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και με είκοσι  εκκρεμή θέματα, που κατά τη Δημοτική Αρχή, πρέπει να κλείσουν πριν την εκπνοή του χρόνου: Σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι,  οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προσκληθεί σε επείγουσα- λόγω λήξης του οικονομικού έτους- συνεδρίαση για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, εγκρίσεις τακτοποιητικών πινάκων για παλιότερα έργα σε σχολεία του Δήμου, αναμορφώσεις προϋπολογισμού του 2013 σε Δήμο και Νομικά Πρόσωπα, την ονοματοθεσία του Κλειστού του Αγ. Στεφάνου σε Κλειστό Γυμναστήριο Αγγέλων και άλλα. Οι μειοψηφίες είχαν και πάλι προειδοποιήσει: «Δεν θα παραστούμε σε μια συνεδρίαση, που γίνεται μεσημέρι, όταν πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους δουλεύουν. Δεν μας ρωτήσατε, δεν ερχόμαστε.»

Αποτέλεσμα: Παρόντες μόλις οι 11 από τους 18  δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Αρχής και ουδείς από τη μειοψηφία. Η συνεδρίαση ορίσθηκε  (σ.σ. ως τακτική αυτή τη φορά), όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος  του Δ.Σ., για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, και πάλι στις 12 το μεσημέρι. Και πολύ φοβούμαστε πως θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα: «Θα την κάνει και πάλι μόνος του τη συνεδρίαση», όπως είπε στην Οδό Διονύσου σύμβουλος της μειοψηφίας, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν πια να δεχτούμε τέτοια και τόση απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Διοίκηση».

Το οποίο βέβαια πολύ εύκολα μπορεί να γίνει μπούμερανγκ: Με τα προβλήματα του τόπου να έχουν χτυπήσει κόκκινο,  πολύ εύκολα μπορούν να κατηγορηθούν οι μειοψηφίες ότι περί άλλα (σ.σ. δημοτικές κινήσεις, προεκλογικές συνεργασίες, επικεφαλής κ.λπ.….) τυρβάζουν, αγνοώντας την καθημερινότητα της πόλης που απαιτεί συναινετικές και αποτελεσματικές διαδικασίες. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή θα παίξει το χαρτί της κακής αντιπολίτευσης- τώρα όμως είναι πιο κρίσιμη.