logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαρακτήρα πραγματικής γιορτής είχε η τελετή λήξης της 3ης περιόδου του Summer Camp και της 2ης του Αθλητικού Camp, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 31 Ιουλίου σε κοινή εκδήλωση, στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο της Άνοιξης.

Εκατοντάδες γονείς και κηδεμόνες απόλαυσαν τα προγράμματα που με ιδιαίτερη φροντίδα ετοίμασαν οι εκπαιδευτές και με ενθουσιασμό παρουσίασαν τα παιδιά. Ολοκληρώθηκαν έτσι με μεγάλη επιτυχία οι Καλοκαιρινές Δράσεις Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού 2015 του Δήμου Διονύσου.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Άνοιξης, το 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου και τα Πρώην Εκπαιδευτήρια Καργάκου για το Summer Camp και στο Κόκκινο Χωράφι στη Δροσιά και το Δημοτικό Σχολείο της Ροδόπολης για το Αθλητικό Camp.

Στη γιορτή μετά το καλωσόρισμα, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηλίας Υφαντής μίλησε για τη θερμή ανταπόκριση που είχαν οι Καλοκαιρινές Δράσεις του Δήμου για το 2015 και ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύτηκαν και υποστήριξαν αυτή την πρωτοβουλία. Αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε καθώς στην πρώτη περίοδο του Summer Camp φιλοξενήθηκαν περίπου 450 παιδιά, στη δεύτερη 350 και στην τρίτη 300, ενώ παράλληλα το Αθλητικό Camp υποδέχθηκε στις δύο περιόδους του 200 παιδιά.

Ο κ. Υφαντής επεσήμανε πως έγιναν δεκτές – με συμβολικό αντίτιμο – όλες οι αιτήσεις συμμετοχής των παιδιών και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος διοργανώνει ένα τέτοιο Πρόγραμμα και πως η πλήρης επιτυχία του δημιουργεί τη δέσμευση για να συνεχισθεί και να διευρυνθεί, προσφέροντας στους δημότες ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες. Τέλος αφού έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές ευχήθηκε σε όλους «Καλό Καλοκαίρι».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής της εταιρείας που είχε την οργανωτική επίβλεψη και την υλοποίηση των Camps κ. Λάμπρος Κούτσικος, o οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που εφαρμόστηκαν σε όλη τη διάρκεια των Καλοκαιρινών Δράσεων, με έμφαση στο τρίπτυχο Ασφάλεια Παιδιών, Παιχνίδι και Ψυχαγωγία, Γνώση καθώς και στην εξαιρετική συνεργασία που είχε με το Δήμο Διονύσου.

Στη συνέχεια όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, παρουσίασαν ένα Πρόγραμμα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα, με έμφαση στην ιστορία και τις αρχαίες γιορτές του Δήμου Διονύσου καθώς και στη νεώτερη εγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή, διασκευή – απόδοση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Όρνιθες», επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής, αγώνες – σκυταλοδρομίες, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, αθλητικές επιδείξεις, πολλή μουσική και τραγούδια.

Προσέφεραν σε όλους άφθονες στιγμές χαράς και γέλιου αλλά και … αναμνήσεων και γνώσης μαζί με θαυμασμό, κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής, φωτογραφίες, κομφετί και χορό και με κοινή την ευχή για Καλή Αντάμωση το 2016.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πόπη Ταουξή, Αγγέλα Δήμου, Πέτρος Χρονόπουλος καθώς και ο Τοπικός Σύμβουλος Δροσιάς Σταύρος Ουσταμπασίδης.