logo


Tουλάχιστον περίεργη είναι η υπόθεση που ήρθε χτες στο φως της δημοσιότητας: Ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης με απόφασή του με ημερομηνία 27 Ιουνίου, συνεχίζοντας τις… εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στους Αντιδημάρχους, αντικαθιστά τον Ν. Πέππα, Αντιδήμαρχο Οικονομικής Διαχείρισης και  Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και αναλαμβάνει ο ίδιος τα αντίστοιχα καθήκοντα. Ως εδώ τίποτα το περίεργο βέβαια, μια που στις αρμοδιότητες του Δημάρχου είναι και ο ορισμός των Αντιδημάρχων και η αντικατάστασή τους- αλλά με ειδική αιτιολόγηση αν τους παύσει  πριν τη λήξη της θητείας τους.

Μόνο που στην απόφαση αντικατάστασης του κ. Πέππα τέτοια ατιολόγηση δεν υπάρχει.

Επιπλέον, την ώρα που αναρτούσε την απόφαση αυτή στο πρόγραμμα Διαύγεια  του ΥΠΕΣ ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου, ένας άλλος υπάλληλος αναρτούσε στην ιστοσελίδα του Δήμου την πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την επόμενη εβδομάδα, Τρίτη 1 Ιουλίου, υπογεγραμμένη από τον κ. Πέππα, ως Πρόεδρο της Ο.Ε και Αντιδήμαρχο- ακόμη τότε.

Δεν γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή ο κ. Πέππας την αντικατάστασή του;

Ποιοι ήταν οι λόγοι για τη σχετική απόφαση του Δημάρχου- όταν ο ίδιος  πανηγυρικά ισχυριζόταν ότι ο Δήμος Διονύσου ήταν εύρωστος οικονομικά στα 3,5 χρόνια θητείας του Αντιδημάρχου του;

Και χαρτί… παραίτησης!

Και το πιο περίεργο απ’ όλα: Για δυο ημέρες κυκλοφορούσε στο Δήμο έγγραφη παραίτηση με την υπογραφή του κ. Πέππα, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από το Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου! Το έγγραφο με ημερομηνία 25 Ιουνίου, πρωτοκολλήθηκε στις 27/6 (Α.Π. 21514) και στη σφραγίδα του πρωτόκολλου φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη.

Το έγγραφο αυτό αναφέρει επί λέξει:

«Θέμα: Δήλωση παραίτησης

Κύριε Δήμαρχε,

Θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου του Δήμου μη δυνάμενος να συνεχίσω να παρέχω τις υπηρεσίες μου που απορρέουν από το αξίωμα αυτό.

Παρακαλώ να προβείτε στην αποδοχή της σύμφωνα με τις διατάξεις…» κ.λπ.

Η Οδός Διονύσου επικοινώνησε με τον κ. Πέππα, ζητώντας διευκρινίσεις: Όντως παραιτήθηκε; Γνώριζε την αντικατάστασή του; Ποιοι πιθανοί λόγοι οδήγησαν στην απομάκρυνσή του;

Ο μέχρι προχθές Αντιδήμαρχος Οικονομικής διαχείρισης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, ενώ όπως μας ενημέρωσε προτίθεται να προβεί σε σχετική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες.