logo


Ολοκληρώθηκε σε δυο δόσεις η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και -λόγω πληθώρας θεμάτων- διεκόπη για την επομένη, Πέμπτη 30/10. Δεν ήταν εντούτοις μόνο τα πολλά θέματα που χαρακτήρισαν την εν λόγω μαραθώνια συνεδρίαση, αλλά και το ρήγμα στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής που είδε δημοτικούς της συμβούλους, ανάμεσά τους και 3 Αντιδημάρχους, είτε να απέχουν της ψηφοφορίας είτε να διαφοροποιούνται με την ψήφο τους σε δυο θέματα: Σε αυτό με την αποκατάσταση- μετά από θεομηνία- πεζοδρομίων της Ροδόπολης και σε αυτό με τις διαγραφές οφειλών, κυρίως ύδρευσης.

Ειδικά για το δεύτερο θέμα, που έχει αποτελέσει για το Δήμο “βιομηχανία” και “δεξαμενή ψήφων”, η εισήγηση υπογραφόταν και υποστηρίχθηκε από το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη, μια που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, υπήρξε διάσταση απόψεων για το θέμα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών Στ. Μαγγίνα.

Η διαφορά αφορούσε σε 87 περιπτώσεις οφειλετών, για τους οποίους, στην εισήγηση του Δημάρχου, εφαρμόσθηκε ο Κανονισμός Ύδρευσης που έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάιο, καλώντας τους να πληρώσουν τις οφειλές τους με την ανώτατη προσδιοριζόμενη κλίμακα: “Σήμερα βάζουμε κόκκινη γραμμή στις πρακτικές του παρελθόντος που ενίσχυαν τη βιομηχανία των διαγραφών οφειλών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμάνης.

Στη μεταχείριση αυτή διαφώνησε η κ. Μαγγίνα, τονίζοντας την τραγική οικονομική συγκυρία και αντιπροτείνοντας να πληρωθούν μεν οι οφειλές, αλλά με μειωμένη κλίμακα: “Έτσι και ο Δήμος δεν χάνει όλο το ποσόν, αλλά και όσοι δημότες χρωστούν, δεν εξουθενώνονται οικονομικά” υποστήριξε η Αντιδήμαρχος.

Στο θέμα, στο οποίο η Ενωτική Πρωτοβουλία, η Νέα Πνοή για το Διόνυσο και η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισαν παρών-λευκό- αποχή (σ.σ. υπερψήφισε η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου) διαφοροποιήθηκαν επιπλέον της κ. Μαγγίνα οι συνάδελφοί της Τ. Μπάσης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, που παρέμεινε εκτός αιθούσης και Η. Υφαντής Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης: “Ψηφίζω λευκό, γιατί υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στο Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο, και μάλιστα και οι δύο ισχυρίζονται πως έχουν δίκιο”, είπε δικαιολογώντας την ψήφο του ο κ. Υφαντής.

Ανάλογη διαφοροποίηση από την εισήγηση της Διοίκησης υπήρξε και στο θέμα με τα πεζοδρόμια της Ροδόπολης: Το εν λόγω έργο ξεκίνησε στην περιοχή προ καλλικρατικού Δήμου και παραλήφθηκε φέτος, με αστοχίες όμως στην εκτέλεσή του. Καταψήφισε η Π. Ταουξή, που επέμεινε πως η χρηματοδότηση του έργου δεν ήταν εξ αρχής σύννομη, ενώ εκτός αιθούσης παρέμειναν οι Αντιδήμαρχοι Στ. Μαγγίνα (και τοπική της Ροδόπολης) και Η. Υφαντής.

Για τη στάση τους αυτή, οι 3 Αντιδήμαρχοι, μετά την ψηφοφορία και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, δέχθηκαν από έτερο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής έντονη λεκτική επίθεση.

Leave a Reply

*

captcha *