logo


Με την έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης να απέχει μόλις τρεις ώρες, η Οδός Διονύσου δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα δήλωση- απάντηση της δημοτικής παράταξης της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, σε ερώτηση σχετικά με το διαχειριστικό έλεγχο της Επιτροπής και με όσα έφερε στο φως το blog Διονυσοσκουφίτσα, που δείχνουν κατάχρηση δημοτικού χρήματος και φωτογραφίζουν ως εμπλεκόμενους στελέχη της παράταξης αλλά και πρόσωπο του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του τέως Δημάρχου.

Ρώτησε λοιπόν η Οδός Διονύσου:

Ποια η θέση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και πώς απαντά και η παράταξη και ο επικεφαλής της στις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που πριν μια εβδομάδα είδαν ανωνύμως το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το διαχειριστικό έλεγχο που διενεργείται στη Σχολική Επιτροπή; Γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμιά δημόσια αντίδραση από πλευράς σας; Σκοπεύετε να θίξετε το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Και η απάντηση του Γραφείου Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας:

Αγαπητή κα Χαζάπη,

Αρχικά θα θέλαμε να αναφέρουμε πως, η Ενωτική Πρωτοβουλία και ο επικεφαλής της, κος Καλαφατέλης, πιστεύει απεριόριστα στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία/αρθρογραφία και τα μέσα εκείνα που τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας. Μέσα στα πλαίσια αυτά, η εκτέλεση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος μπορεί να επιτελέσει πολύπλευρο και σημαντικό κοινωνικό έργο, προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Tα blogs από την άλλη πλευρά, είναι ένα νέο μέσο Διαδικτυακής επικοινωνίας με, ακόμα, ελάχιστους κανόνες. Το αποτέλεσμα είναι, το περιεχόμενό τους να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτο, αφού οι διαχειριστές μπορούν να δυσφημίζουν και να προσβάλλουν συχνά την προσωπικότητα προσώπων της δημόσιας ζωής χωρίς συνέπειες.

Η θεματολογία των διαχειριστών του συγκεκριμένου blog, το οποίο δημοσιοποίησε το θέμα της Σχολικής Επιτροπής, περιορίζεται αποκλειστικά στο να συκοφαντεί τον κο Καλαφατέλη, μέλη της οικογένειάς του, στελέχη της παράταξής μας και να διασπείρει ασύστολα ψεύδη, με την ελπίδα να αποκτήσει υπόσταση την οποία εμείς, ως παράταξη, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε.

Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και δυστυχώς χρησιμοποιείται ακόμα από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες ως εργαλείο προπαγάνδας νομίζοντας πως η ανωνυμία, τους εξασφαλίζει το ακαταλόγιστο. Ως εκ τούτου δεν ασχολούμαστε και ούτε πρόκειται ως παράταξη να ασχοληθούμε στο μέλλον.

Η διοίκησή μας παρέδωσε στην τωρινή διοίκηση την διαχείριση της Σχολικής Επιτροπής το Νοέμβριο του 2014.Έκτοτε παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις και τα τεκταινόμενα με τη συμμετοχή ενός στελέχους μας στο διοικητικό συμβούλιο.

Για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και εσείς γνωρίζετε, κανένα μέλος του ΔΣ δεν είναι ενήμερο μέχρι σήμερα.

Δεν γνωρίζει κανείς από καμία παράταξη, ακόμα και τη διοικούσα, ως αυτή τη στιγμή αν υπάρχει σε εξέλιξη διαχειριστικός ή οποιασδήποτε μορφής έλεγχος.

Σε περίπτωση που έχει διαπιστωθεί ή έστω υπάρχει υπόνοια κακοδιαχείρισης, η παράταξή μας θα ζητήσει η ίδια να ξεκινήσει διαχειριστικός έλεγχος όχι μόνο για το 2014 αλλά και για τα προηγούμενα έτη (2011-2013), προκειμένου να έρθουν όλα στο φως, να ενημερωθούν σωστά οι δημότες μας, αλλά και να προστατεύσουμε από την συκοφαντία τα στελέχη μας και μέλη των οικογενειών τους.

Είμαστε περήφανοι για την περίοδο της διοίκησής μας και για το έργο που παραδώσαμε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε μπροστά μας. Κάναμε λάθη τα οποία είχαν πολιτικό και μόνο κόστος το οποίο πληρώσαμε επιλέγοντας να μην τα δικαιολογήσουμε. Ένα από τα μεγαλύτερά μας λάθη ήταν που επιτρέψαμε και αφήσαμε αναπάντητη τη λασπολογία. Αυτή η εποχή έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Τέλος θα θέλαμε να θέσουμε ακριβώς το ίδιο ερώτημα στον κο Ζαμάνη:

Ποια η θέση του Δημάρχου και πώς απαντά στις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που πριν μια εβδομάδα είδαν ανωνύμως το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον έλεγχο που διενεργείται στη Σχολική Επιτροπή; Γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμιά δημόσια δήλωση από πλευράς του και ενημέρωση των μελών του ΔΣ της επιτροπής; Πώς διέρρευσε το συγκεκριμένο εσωτερικό έγγραφο στο συγκεκριμένο blog;

 

Σας ευχαριστούμε για το βήμα.