logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων του έτους 2014-2015 που έγινε εχτές στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ.Στεφάνου, ο Δήμαρχος κος Ζαμάνης, συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Γιαννουλάτο, φρόντισε να επιδείξει ακόμα μια φορά τις αντιλήψεις του για τον ανοιχτό διάλογο, τη συναίνεση και τις δημοκρατικές διαδικασίες, ερμηνεύοντας τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου κατά το δοκούν, γνωρίζοντας πριν την έναρξη της διαδικασίας πως με αυτό τον τρόπο θα είχε να αντιμετωπίσει μια λιγότερη αντιπολιτευόμενη φωνή.

Κατανοούμε το φόβο και την αγωνία του κου Ζαμάνη αλλά, θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτά διότι είναι η τραγική συνέπεια του να είναι κανείς Δήμαρχος και άλλος να δημαρχεύει, όπως και το να έχει πλήρη άγνοια των διαδικασιών και της υλοποίησης δημοτικών προγραμμάτων και σχεδιασμού.
Παρουσίασε έναν απολογισμό ο οποίος θύμιζε προεκλογικό πρόγραμμα, (χάθηκε το μέτρημα στα ΘΑ), στα σημεία εκείνα που δεν προέβαλε βέβαια το έργο της προηγούμενης διοίκησης ως έργο που υλοποιήθηκε μέσα στον πρώτο χρόνο της διοίκησής του.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας κος Καλαφατέλης φρόντισε με την τοποθέτησή του να υπενθυμίσει στον κο Ζαμάνη τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αδράνεια:

*Στη βεβαίωση του χρηματικού καταλόγου Δημοτικών Τελών και Φόρων στην ΕΡΤ ποσού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.
*Στην ψήφιση της μείωσης τελών για τους Πολύτεκνους, τους Τρίτεκνους και τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας.
*Στον καθαρισμό οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
*Στις εγκρίσεις από την ΕΥΔΑΠ για την αποχέτευση για τα υπόλοιπα τμήματα Αγ. Στεφάνου, Πευκόφυτου και Ραπεντώσας, παρότι οι μελέτες ήταν σε προχωρημένο στάδιο και χρηματοδοτημένες την ήμερα που τις παρέλαβε και παρότι η ΕΥΔΑΠ από τον Οκτώβριο του 2014, έχει στείλει επιστολή η οποία βρίσκετε στα συρτάρια του Δήμου και ενημερώνει πως εκκρεμούν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από το Δήμο.
*Στη μελέτη για την αποχέτευση των περιοχών της Δ.Ε. Άνοιξης, Αγία Παρασκευή, Άγιοι Άγγελοι Φασίδερι και υπόλοιπα τμήματα του οικισμού της Άνοιξης.
*Στην ανάθεση των μελετών για τις υπόλοιπες περιοχές του Ευξείνου Πόντου της Προκονήσου και της Δροσιάς.

Επίσης έθιξε την πολιτική απόφαση της διοίκησης, να αγνοήσει τις μελέτες που υπήρχαν έτοιμες:
-Για την ολική ανακατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς.
-Για την κατασκευή κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου.
-Για την προσθήκη 7 αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου.
-Την κατασκευή του ΕΠΑΛ Διονύσου στον κόμβο Αγίου Στεφάνου.
-Την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση 4 ακόμα σχολείων του Δήμου.

Και την μη λειτουργία των παιδικών σταθμών:
>>Κρυονερίου ο οποίος έχει ολοκληρωθεί από το Νοέμβριο του 2014.
>>Διονύσου (Κουκουτσέα) για τον οποίο είχε υποσχεθεί πως θα λειτουργήσει τη σχολική χρονιά 2015-2016
>>Ροδόπολης ο οποίος είναι αδειοδοτημένος

Ζήτησε από τον κο Ζαμάνη να εξηγήσει στους Δημότες το σκεπτικό της απόφασής του να κλείσει το ΘΕΣΠΙ. Ένα νομικό πρόσωπο το οποίο είχε να επιδείξει εξαιρετικό έργο στη στήριξη και ανάδειξη του Πολιτισμού αλλά και του Αθλητισμού του Δήμου μας, ενός Δήμου με τεράστια πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά, ακυρώνοντας την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου του για ουσιαστική διαβούλευση.
Τέλος ζήτησε να ενημερώσει η διοίκηση πώς σκοπεύει να κάνει λειτουργικές, τις επιτροπές παιδείας που ταλαιπωρούνται εδώ και ένα χρόνο, από τις συχνές παραιτήσεις των διοικητικών τους συμβουλίων λόγω εμποδίων που μπαίνουν στην προσπάθειά τους με αποτέλεσμα το παραγόμενο έργο να μην είναι καν το ελάχιστο.

Η παράταξή μας δυστυχώς ακόμα μια φορά δεν πήρε απαντήσεις. Μάταια ευελπιστούσαμε να δοθούν κάποιες τουλάχιστον για τους πολίτες που παρακολούθησαν την διαδικασία.

Καλούμε τον κο Ζαμάνη για μια ακόμα φορά, έστω και με ένα χρόνο χαμένο να σταματήσει να ενεργεί επιπόλαια, παρορμητικά και συγκεντρωτικά, επιζητώντας επιτέλους τη συναίνεση τον ουσιαστικό διάλογο και την ουσιαστική διαβούλευση με όλες τις παρατάξεις προκειμένου να αλλάξει ο Δήμος πορεία.

Παρατίθεται παρακάτω ολόκληρη η ομιλία, καθώς και η δευτερολογία, του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό:

Αγαπητοί συνδημότες αγαπητοί συνάδελφοι, κε Δήμαρχε,
Έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από την ημέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση του Δήμου τις τύχες του τόπου μας. Δυστυχώς όλα τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου μας, των οποίων την επίλυση είχαμε δρομολογήσει, όχι μόνο δεν προχώρησαν, όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά και πολλά εξ’ αυτών έχουν οξυνθεί σε βαθμό που κρίνεται επικίνδυνος.Η σημερινή διοίκηση στους περισσότερους τομείς πορεύεται στην τύχη και στα τυφλά. Θυμίζει τα αδέσποτα, για τα οποία θα μεριμνούσε άμεσα μόλις αναλάμβανε, τα οποία τρέχουν γαβγίζοντας πίσω από τα αυτοκίνητα και μόλις το πιάσουν δεν ξέρουν τι να κάνουν και συνεχίζουν να γαβγίζουν. Έτρεξαν πολύ για να πάρουν την καρέκλα, και μόλις την πήραν τι έκαναν;
Πού είναι το όραμα για τον Δήμο;
Ο σχεδιασμός;
Ούτε καν ψηφοθηρικά έργα που αφειδώς έταζαν προεκλογικά δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν και αυτό όχι γιατί δεν το θέλουν, αλλά γιατί δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν, απλά δε μπορούν.
Κύριε Δήμαρχε, σας παρέδωσα και παραλάβατε έναν Δήμο εύρωστο και οργανωμένο με λυμένα αρκετά από τα μεγάλα προβλήματα και δρομολογημένα πολλά μεγάλα και μικρότερα έργα.
Δυστυχώς όμως λόγω της αδράνειας, της άγνοιας και της πασιφανούς ανικανότητάς σας να διαχειριστείτε ακόμα και απλά προβλήματα καθημερινότητας, φτάσαμε στο σημείο ο Δήμος μας να κάνει μόλις σε ένα χρόνο πολλά βήματα πίσω και οι προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις της διοίκησης να αποδεικνύονται “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”.
Μόνο η λάσπη έμεινε από την προεκλογική της πορεία, με την οποία ξεγέλασε τον κόσμο για να αναλάβει την διοίκηση.
Σήμερα μετά από ένα χρόνο θα περίμενε κάνεις να έχει συνειδητοποιήσει και αποδεχτεί ο κος Ζαμάνης τα λάθη τα οποία έκαναν για να μπορέσει να αλλάξει έστω και με ένα χρόνο ‘’χαμένο’’ ο δήμος πορεία.
Αντί αυτού ήρθαν σήμερα να παρουσιάσουν τον απολογισμό του έτους προσπαθώντας να μας πείσουν πως παρήγαγαν έργο.
Ξεκινάω από την Οικονομικής Διαχείριση:
-Κύριε Δήμαρχε η ενοποίηση των τελών ολοκληρώθηκε και δίχως να εχω πλήρη εικόνα τολμώ να πώ πως η εξεύρεση της φορολογητέας ύλης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, στον απολογισμό σας όμως δεν αναφέρεται πόσα παραπάνω χρήματα εισέπραξε ο δήμος και οι δημότες από την φορολογητέα ύλη;;;
-Έχετε να μας πείτε κάτι για το που βρίσκεται η βεβαίωση του χρηματικού καταλόγου Δημοτικών Τελών και Φόρων στην ΕΡΤ ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Χρειάζεστε βοήθεια; Εδώ είμαστε γιατί δεν τη ζητάτε;
Επιδιώξατε να εισπράξετε το ποσό;;
Συγκροτήσατε την επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών;
-Είχατε δηλώσει Δεκέμβριο του 2014 πως το Φεβρουάριο του 2015 θα φερνατε προς ψήφιση την μείωση τελών για τους Πολύτεκνους τους Τριτεκνους και τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας;
Τι περιμένετε;
Δεν φτάνουν τα έσοδά σας;;;
Διαβάζω τέλος πως εισαγάγατε νέους τρόπους πληρωμής στους λογαριασμούς ύδρευσης. Βέβαια αυτό ισχύει από το 2013.Δεν το γνωρίζατε;
Συνεχίζω με το Περιβάλλον.
Λέτε κύριε συνάδελφε,
Διεκπεραιώσατε περισσότερα των 8.000 αιτημάτων πολιτών καθώς και εκατοντάδες άλλα που απεστάλησαν στη Διεύθυνση μέσω της Υπηρεσίας Πρωτοκόλλου του Δήμου.
Μάλιστα!!!!.Πόσα ήταν στο σύνολο τα αιτήματα;Ηταν 8000 και διεκπεραιώσατε το 100% ή ήταν 20000 και δεν καταφέρατε να διεκπεραιώσατε ούτε τα μισά!
Εξοικονομήσατε 93 χιλιάδες λίτρα από τον Σεπτέμβριο 2014 μέχρι τον Αύγουστο του 2015 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013-2014.Δε μας λέτε όμως,
1.Πως απο τον Οκτώβριο του 2014 τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων μειώθηκαν περισσότερο από 30% σε όλες τις ΔΕ, έχοντας σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση σκουπιδιών για ημέρες στους δρόμους.
2. Πως απο τον Οκτώβριο του 2014 εκτελούσε δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας 1 Δημοτικό λεωφορείο αντί των 5 που εκτελούσαν το 2013.
Άγνωστος θεσμός για σας, ιδιαίτερα στη Δ.Ε. Δροσιάς.
3. Πως απο τον Οκτώβριο 2014 ακυρώθηκε η μετακίνηση των παιδιών των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων με τα λεωφορεία του Δήμου.
4.Πως απο τον Οκτώβριο 2014 τα φορτηγά αποκομιδής κλαδιών, ο βιοθρυμματιστής (κλαδοφάγος) και τα σκαπτικά μηχανήματα (JCB) παρέμειναν ανενεργά στο μηχανοστάσιο του δήμου (περίπου 15 οχήματα). Το Δεκέμβριο του 2013, επί των ημερών μας, ήταν στους δρόμους προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι δημότες πτώσεις κλαδιών και δέντρων σε ενδεχόμενη κακοκαιρία και να μην χρειαστεί να αποθέτουμε βουνά κλαδιών σε οικόπεδα εντός της πόλης.
Αναλογικά λοιπόν πόση ήταν η εξοικονόμηση που επετεύχθη; Πότε θα μάθετε να συγκρίνετε μήλα με μήλα; Είναι σα να λέτε ότι μάθατε το γάιδαρο του Χόντζα να μην τρώει μέχρι που ψόφησε.
Δεν μας είπατε επίσης πόσο στοίχισε στο δήμο οι απευθείας ανάθεσεις προς τους εργολάβους για την «επιτυχή», εντός εισαγωγικών, αντιμετώπιση των πλημυρών και των χιονοπτώσεων.
Έχετε καταλήξει η ακόμα το ψάχνετε;
Ρωτάω γιατί κάθε φορά όταν ερχόταν το θέμα προς ψήφιση άλλαζε το ποσό μετά τις αντιδράσεις μας. Σας καταλαβαίνω βέβαια γιατί από τα μπακαλόχαρτα που μας παρουσιάσατε δεν είναι δυνατόν να βγάλεις εύκολα άκρη.
Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Όσον αφορά στις προμήθειες των οχημάτων γνωρίζουμε πως έχετε δημοπρατήσει μεταξύ άλλων την αγορά ενός μικρού απορριμματοφόρου και 3 επιβατικών αυτοκινήτων.
Για ποιο λόγο; Δε φτάνουν τα επιβατικά για τους αντιδημάρχους και έχετε προβλήματα ή θα τα χρησιμοποιήσετε για την αποκομιδή των απορριμμάτων;
Την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου όπως σωστά προτείνει ο κος Υφαντής στην εισήγηση του για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων δεν την διαβάσατε;
Μειώσατε λέτε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων με ταυτόχρονη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας; Σε άλλη πόλη ζείτε; Δε βλέπετε; Δεν ακούτε; Δεν κυκλοφορείτε;
Πότε κύριε Δήμαρχε ξεκινήσατε και πότε ολοκληρώσατε τους καθαρισμούς οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2015; Γιατι δεν το αναφέρετε; Να σας θυμήσω εγώ, ξεκινήσατε αρχές Ιουλίου και σχεδόν ολοκληρώσατε στα τέλη του ίδου μήνα.Ο θέος μας έσωσε!!!!
Συνεχίζω με τα τεχνικά θέματα.
Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης στις 5 Δ.Ε. του Αγίου Στεφάνου, του Κρυονερίου, του Διονύσου, της Σταμάτας και της Ροδόπολης έργο συνολικού μήκους 97 χλμ., σας το παραδώσαμε μελετημένο και χρηματοδοτημένο από το ΕΣΠΑ και έτοιμο να το εκτελέσετε.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συντάχθηκε επί των ημερών σας, ΠΡΕΠΕΙ να αποπερατωθεί τον Αύγουστο του 2016.
Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί ούτε το 5 τοις εκατό και δυστυχώς διαπιστώνω ότι με το ρυθμό που προχωράει δεν πρόκειται να τελειώσει στον προκαθορισμένο χρόνο.
Οι ενέργειές σας όμως για την επιτάχυνση των εργασιών περιορίζονται στην παρέλαση σας πίσω από μηχανήματα του εργολάβου για να επιδειχθείτε στο Κρυονέρι και στο Διόνυσο, αντί να τον στριμώξετε να δουλέψει και να μην σας κοροϊδεύει με το σχεδόν μηδενικό έργο που έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα.
2. Οι μελέτες αποχέτευσης για τα υπόλοιπα τμήματα Αγ. Στεφάνου του Πευκόφυτου και της Ραπεντώσας, παρότι ήταν σε προχωρημένο στάδιο και χρηματοδοτημένες την ήμερα που τις παραλάβατε, έχουν μείνει εκεί που τις παραλάβατε παρ’ όλες τις οχλήσεις μας, γιατί δεν μεριμνήσατε για τις δέουσες εγκρίσεις από την ΕΥΔΑΠ.
Ειδικότερα όσον αφορά την περιοχή του Αγίου Στεφάνου το έργο της αποχέτευσης σταμάτησε το 2006 μετά την κατασκευή των 7,5 χιλιομέτρων (και ξεκινάει πάλι μ’ εμάς με τις συνδέσεις στις οικίες το 2011).
Κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας χρηματοδοτήσαμε και δημοπρατήσαμε νέα μελέτη για όλο τον υπόλοιπο Άγιο Στέφανο και το Πευκόφυτο και την Ραπεντώσα έτσι ώστε να μη μείνει καμία γειτονιά χωρίς αποχέτευση.
Από όσο γνωρίζω η μελέτη βρίσκεται στην ΕΥΔΑΠ για έγκριση.
Σύμφωνα με επιστολή της ΕΥΔΑΠ από τον Οκτώβριο του 2014, την οποία καταχωνιάσατε στα συρτάρια σας, εκκρεμούν δυστυχώς όλες εκείνες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από μέρους σας για τη συμπλήρωση της μελέτης. Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας για το έργο της αποχέτευσης ;
Το ίδιο συμβαίνει δυστυχώς και με τη μελέτη των υπολοίπων περιοχών της Δ.Ε. Άνοιξης, Αγία Παρασκευή, Άγιοι Άγγελοι Φασίδερι και υπόλοιπα τμήματα του οικισμού της Άνοιξης.
Όσο για τη μελέτη στις υπόλοιπες περιοχές του Ευξείνου Πόντου της Προκονήσου και της Δροσιάς ούτε λόγος. Σας ρωτάω ΓΙΑΤΙ; Τι σας εμποδίζει να αναθέσετε και αυτές τις μελέτες; ΧΡΗΜΑΤΑ σας αφήσαμε, πολιτική βούληση δεν υπάρχει.
Πρέπει να προχωρήσετε ΆΜΕΣΑ στην ανάθεση των μελετών για να κερδίσετε χρόνο και να εντάξετε το έργο στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα.
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ
Κληρονομήσαμε από τον πρώην Δήμο Δροσιάς ένα έργο το οποίο είχε μελετηθεί και δημοπρατηθεί με λάθος μελέτη η οποία είχε εκπονηθεί με ανάθεση σε μελετητικό γραφείο από τον πρώην Δήμο Δροσιάς.
Στο διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου που διενεργήσατε στις 7/9/2010, ως Δήμος Δροσιάς, δόθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έκπτωσης πάνω από 50 τοις εκατό.
Κανένας δεν σκέφθηκε τότε ότι αυτό το έργο με αυτή τη λάθος μελέτη και αυτή τη μεγάλη έκπτωση δεν ήταν δυνατό να υλοποιηθεί.
Παρόλα αυτά άρχισε να υλοποιείται το 2011 με επίβλεψη και φροντίδα της Περιφέρειας, γιατί η περιφέρεια μπορούσε να επιβλέψει αυτό το έργο αφού ο πρώην Δήμος Δροσιάς δεν είχε μεριμνήσει να δημιουργήσει δική του Τεχνική Υπηρεσία για την επίβλεψη των έργων όπως είχαν οι πρώην δήμοι Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης και η κοινότητα Κρυονερίου.
Με δικές μας πιέσεις προς την Περιφέρεια και ενώ ήταν έτοιμος ο ανάδοχος να εγκαταλείψει το έργο καταφέραμε να κατασκευάσει το 55% του έργου, και παράλληλα εμείς δημοπρατήσαμε και τις συνδέσεις που εγκληματικά δεν είχατε συμπεριλάβει στο αρχικό έργο .
Και εσείς τι κάνετε τώρα; Μας μιλάτε για κατάτμηση του έργου.
Δεν κατανοούμε γιατί μιλάτε για διαδικασία ‘ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ’ της εργολαβίας και καμαρώνετε για το γεγονός αυτό και επαίρεστε ότι ΘΑ εντάξετε το υπόλοιπο σε νέο έργο που θα γίνει στο απώτερο και ασαφές μέλλον.
Πως λέτε ότι κατατμήσατε την εργολαβία; Φέρατε το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο ώστε να λάβετε τις απαραίτητες εγκρίσεις;
Δεν έχετε πράξει τίποτα από αυτά.
Άρα τι κάνετε; Ποιόν κοροϊδεύετε; Τον κόσμο της Δροσιάς;
Αλήθεια ο εργολάβος θα έχει συνέπειες από αυτήν την ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ της εργολαβίας;
Θα τον απαλλάξετε από όλα τα βάρη που είχε επωμισθεί; Και από τις κακοτεχνίες;
Θα του δώσετε πίσω την εγγυητική του επιστολή καλής εκτέλεσης ή θα φροντίσετε να εκπέσει υπέρ του Δήμου όπως είναι υποχρέωσή σας;
Και στα μουλωχτά αφήνετε υπαινιγμούς για δήθεν απόδοση ευθυνών.
Προς ποιους ΘΑ αποδώσετε ευθύνες; Ποιοι ευθύνονται;;
Στην Περιφέρεια που έχει χρηματοδοτήσει και έχει επιβλέψει το έργο;
Στον εργολάβο; Που τον απαλλάσσετε από τις ευθύνες του με την περίφημη ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΣΑΣ;
Μήπως στον εαυτό σας και στον αγαπητό κο Πασιπουλαρίδη που ήσασταν η διοίκηση του δήμου Δροσιάς και εσείς δημοπρατήσατε και αναθέσατε αυτό το έργο;
ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ;; ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ!!!
Θα σας συνιστούσα να διαβάσετε την αλληλογραφία της Τεχνικής υπηρεσίας και να δείτε τις καταγγελίες που έχουμε κάνει στην Περιφέρεια τόσο για τις κακοτεχνίες όσο και για τις μεθοδεύσεις του εργολάβου. Αφήστε τα υπονοούμενα και τα παχιά λόγια, δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Πάμε στα σχολεία.
1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς.

Αγνοήσατε την μελέτη μας για ολική ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τώρα από τα λεγόμενά σας προκύπτει ότι θα προχωρήσετε σε μπαλώματα και μικροεπισκευές σε ένα κτίριο που είναι ακατάλληλο και ανθυγιεινό για τα παιδιά. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ;; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ;;
2. 1ο Δημοτικό Κρυονερίου.
Παρόλες τις αντιδράσεις των γονέων και της τοπικής κοινότητας τορπιλίσατε την κατασκευή νέου σχολείου ενώ εμείς είχαμε ολοκληρωμένες μελέτες και έτοιμο το έργο για να χρηματοδοτηθεί από τον ΟΣΚ.
Κάνατε δήθεν μελέτες για την επαναχρησιμοποίηση του παλαιού κτιρίου και έτσι τα κάνατε θάλασσα αφού μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτα για την υλοποίηση του πιο ώριμου έργου του ΟΣΚ.
Ξέχασα όμως ο αντιδήμαρχος σας κος Λυρούδιας δήλωνε μέσα σε αυτή την αίθουσα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς πως θα βάλει κοντέινερ αφού και αυτός σε κοντέινερ έμαθε γράμματα, δεν έγινε και τίποτα.
Και μιας που είμαστε στα σχολεία.
Υπάρχει πλήρες τέλμα στον σχεδιασμό για ανέγερση νέων σχολείων και αιθουσών.
Υπάρχει πλήρης αδράνεια για την προσθήκη 7 αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου καθώς και στην κατασκευή του νέου Λυκείου Διονύσου με μελέτες που σας αφήσαμε έτοιμες και ολοκληρωμένες στον ΟΣΚ.
ΕΠΑΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Τι γίνεται με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου στον κόμβο Αγίου Στεφάνου-Κρυονερίου;;
Πότε επιτέλους θα δραστηριοποιηθείτε ;
Τι έγινε με την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση 4 σχολείων του Δήμου που είχε υποβληθεί επί των ημερών μας; Μήπως αδρανήσατε και χάθηκε;
Οι παιδικοί σταθμοί;
Ο παιδικός Κρυονερίου έχει ολοκληρωθεί από το Νοέμβριο του 2014. Γιατί δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα;
Υποσχεθήκατε ότι από το σχολικό έτος 2015-2016 θα λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός Κουκουτσέα στο Διόνυσο, γιατί δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα;
Υποστηρίζατε ότι το κτίριο του Νηπιαγωγείου στη Ροδόπολη δε μπορεί να μετατραπεί σε παιδικό σταθμό. Παρόλα αυτά και μελέτη είχαμε και άδεια βγάλαμε και το φάκελο παραλάβατε. Γιατί δεν έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα;
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
Σε τι στάδιο βρίσκετε το έργο ‘’Βελτίωση Λ. Διονύσου – Ν. Μάκρης ‘’ προϋπολογισμού 33.000.000 Ευρώ χρηματοδοτημένο και δημοπρατημένο από την Περιφέρεια;
Γνωρίζω από την πληροφόρηση που είχα τότε από τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό ότι το έργο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει από τα τέλη του 2014.Δεν μας είπατε αν έχει προχωρήσει το τόσο σημαντικό έργο για το Δήμο μας .Έχετε κάνει καμία ενέργεια ; Έχετε στείλει έστω και μία επιστολή στην κυρία Δούρου έχετε κάνει κάποια παρέμβαση; Πολύ θα χαρώ να την δω..
Όλα τα έργα που αναφέρατε στον απολογισμό σας είχαν μελέτες που εκπονήθηκαν επί των ημερών μας και κατατέθηκαν για χρηματοδότηση από εμάς αλλά δυστυχώς δεν είχατε το πολιτικό σθένος να το παραδεχθείτε.
Νέο Κοιμητήριο Δήμου στην Περιοχή Μπισμπίρι :
Ασφαλώς θα πρέπει να γνωρίζετε το μεγάλο και πιεστικό πρόβλημα όσον αφορά τον κορεσμό του υπάρχοντος νεκροταφείου στην πόλη του Αγίου Στεφάνου.
Όμως όταν αποφασίσαμε και αγοράσαμε το οικόπεδο στη θέση ΜΠΙΣΜΠΙΡΙ από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, η οποία θέση έχει χωροθετηθεί για κοιμητήριο και στο προεδρικό διάταγμα περι προστασίας της Πάρνηθας, η αντίδρασή της παράταξή σας (όταν ήσασταν στη μειοψηφία) ήταν λυσσαλέα και ακατανόητη τουλάχιστον για μας.
Περιμένουμε την σύντομη αξιοποίηση του ακινήτου των πεντέμισι στρεμμάτων (5500 τμ) που αγοράσαμε, για να αρχίσει σύντομα η αποσυμφόρηση του νεκροταφείου του Αγίου Στεφάνου.
Και φυσικά πρέπει να προχωρήσετε στην αγορά και άλλου όμορου οικοπέδου. Ελπίζω να αλλάξατε γνώμη για το νέο νεκροταφείο και δεν θα φυτεύσετε μαρουλάκια όπως η στενή συνεργάτης σας κα Ταουξή ανέφερε όταν κλήθηκε να ψηφίσει για την αγορά του εν λόγω οικοπέδου. Είμαστε στη διάθεση σας κύριε Δήμαρχε και θα σας στηρίξουμε για την δημιουργία του κοιμητηρίου στο οικόπεδο που αγοράσαμε, και για την νόμιμη αγορά επαναλαμβάνω από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ και του άλλου όμορου οικοπέδου.
Νόμος 4280/2014
Με την ψήφιση του Ν4280/2014, κε Δήμαρχε, λύθηκε οριστικά το πρόβλημα με τα όρια των προ του 1923 οικισμών Αγίου Στεφάνου και Άνοιξης και εδώ και ένα χρόνο έχετε τα χέρια σας λυμένα. Ένα πρόβλημα που εδώ και αρκετά χρόνια ταλαιπώρησε τους κατοίκους αυτών των περιοχών λύθηκε.
Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για αυτό, τους Δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας, συντοπίτες μας καθώς και την πολιτική ηγεσία του τότε ΥΠΕΚΑ, τον κ.Ταγαρά.
Πρέπει λοιπόν άμεσα
1ον ) Να αξιοποιήσετε τον χώρο του ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου ( 10 περίπου στρεμμάτων ) και να αφήσετε τα ΘΑ και τα ΟΤΑΝ.
2ον)Να αξιοποιήσετε και να επικαιροποιήσετε τις προγραμματικές συμβάσεις που είχαμε υπογράψει με τον ΟΣΚ για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων για τις ανάγκες μας.
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Είναι καιρός κύριε Δήμαρχε να συμφωνήσετε μαζί μας, τώρα που είστε διοίκηση και δεν είσαστε ανεύθυνη αντιπολίτευση, για την αγορά ή ενοικίαση οικοπέδου και να προχωρήσετε στη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης των οικιακών απορριμμάτων.
Έτσι μόνο ο Δήμος μας θα γίνει καθαρός και θα αποδεσμευτεί προσωπικό από τον τομέα καθαριότητας για να έχουμε καθαρότερους δρόμους, πλατείες και περισσότερο και καλύτερο πράσινο στο Δήμο.
Τέλος σας δίνεται η ευκαιρία εκτός από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, με την πόρτα που άνοιξε ο Νόμος 4280/2014, να αγοράσει ο Δήμος οικόπεδο ή ακίνητα ώστε να αποκτήσει ιδιόκτητο Δημαρχιακό μέγαρο, ιδιόκτητες αίθουσες ΚΑΠΗ, Πολεοδομία κλπ. Και επί τέλους να αποκτήσει οικόπεδα για την ανέγερση σχολείων στον Άγιο Στέφανο και στην Άνοιξη.
Πάμε στο ΘΕΣΠΙ.
Ένα Νομικό Πρόσωπο το οποίο είχε να επιδείξει εξαιρετικό έργο στη στήριξη και ανάδειξη του Πολιτισμού αλλά και του Αθλητισμού του Δήμου μας, ενός Δήμου με τεράστια πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά.
Ο αντιδήμαρχός σας κος Υφαντής είχε κάνει μια σωστή προσέγγιση του θέματος στην εισήγησή του και ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση για την βελτίωση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΘΕΣΠΙ.
Εσείς τι πράξατε; Φροντίσατε να μην υπάρξει καθόλου διαβούλευση. Φροντίσατε να απαξιώσετε και να ακυρώσετε τον Αντιδήμαρχο σας και να κλείσετε το ΘΕΣΠΙ σε μια νύχτα. Και μάλιστα πανηγυρίζατε για τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήσατε…..
Τουλάχιστον εξηγήστε τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτή σας την απόφαση στους δημότες.
Με τις σχολικές επιτροπές αλήθεια τι γίνεται; Έχει κατατεθεί έστω και μια μήνυση για την υπεξαίρεση στη Β Βάθμια επιτροπή; Στην κατάθεση σας στην ασφάλεια όταν ερωτηθήκατε αν υπήρχε έστω και υπόνοια πως κάποιος είχε όφελος από την καταστροφή του αρχείου των επιτροπών γιατί δηλώσατε πως εξ όσων γνωρίζετε δεν υπήρχε;
Πείτε μας αλήθεια, από την ανάληψη των καθηκόντων σας πόσους μήνες υπολειτουργούσαν οι επιτροπές; Μετά από πόσους μήνες άλλαξαν οι εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων;;
Γιατί παραιτήθηκε η κα Γκιζελή;
Γιατί παραιτήθηκε η κα Μπέτση;
Μήπως οι παραιτήσεις τους είναι αποτέλεσμα των καταγγελιών σε βάρος σας που πρόσφατα έκανε και ο κος Μιχιώτης για αδιαφάνεια και εμπόδια στο έργο των μελών των επιτροπών;
Στη διαφάνεια που είχατε κάνει σημαία δε θα αναφερθώ περαιτέρω γιατί σέβομαι το χρόνο και των υπόλοιπων συναδέλφων. Θα πω μόνον πως ο διορισμός δικών σας ανθρώπων στο ΣΠΑΠ αποτελεί κατά την αντίληψη σας διαφάνεια;; Εντιμότητα;; Δεν υπάρχουν άλλοι άνεργοι στην πόλη;;
Με το σίριαλ της παραχώρησης των ωρών των κλειστών Γυμναστηρίων τι έχει γίνει;
Τον Αύγουστο υπήρξε μια ενημέρωση σε κοινή συνάντηση των σωματείων με εσάς κε Δήμαρχε, και τους λέγατε ότι ετοιμάζετε τις ακαδημίες και θα πρέπει να κάνουν υπομονή για το πρόγραμμα παραχώρησης ωρών μέχρι τέλος του Αυγούστου για να ξέρουν πόσες ώρες χρειάζεται ο δήμος.

Ένα μήνα μετά δεν έχει γίνει τίποτα με το πρόγραμμα ωρών αφού ο δήμος έδωσε παράταση για το δικό του πρόγραμμα και όλα τα σωματεία βρίσκονται στον αέρα.
Παράλληλα παρουσιάζονται φαινόμενα που αποτελούν ενδείξεις αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών μηχανισμών του δήμου καθώς και των σχολικών επιτροπών. 
Οι αιτήσεις των παραχωρήσεων των ωρών στα σωματεία δεν προχωρούν και βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Το έχετε πάρει χαμπάρι; Μάλλον όχι! Κανένας έλεγχος και καμία αντίδραση από την πλευρά του δήμου.

Μετά από ένα χρόνο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχει χαθεί ο έλεγχος των κλειστών γυμναστηρίων τα οποία δέχονται βανδαλισμούς, δεν γίνεται καμία συντήρηση και φυσικά όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την απαξίωση των υποδομών τις οποίες έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει ο δημότης.

ΑΛΗΘΕΙΑ με τις αδειοδοτήσεις των ανοικτών γηπέδων τι γίνεται; Καταφέρατε να πάρετε έστω και μία άδεια; Λήγει και αυτή η παράταση…

Τέλος οι υπεύθυνοι των σωματείων δέχονται τους τελευταίους 12 μήνες μια ανελέητη επίθεση ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Σε μια εποχή περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων οι εθελοντές πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινής λειτουργίας του δήμου μας και όχι τα αποπαίδια που στην πλάτη τους θα παίξουν οι κύριοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι πολιτικά παιχνίδια εις όφελος κάποιον φίλων-ιδιωτών .

Δευτερολογία

Κύριε συνάδελφε,
Επιγραμματικά θα ήθελα να θίξω ακόμα τα εξής:
Τα διόδια,δεν κάνατε καμία δήλωση ενάντια στην τοποθετηση τους μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού πριν από ένα μήνα για την εγκατάσταση τους το 2018.Γιατί;
Τι έχετε κάνει για την υπογειοποίηση των γραμμών της υπερύψηλής τάσης της ΔΕΗ.Ενα πρόβλημα που απασχολεί τις ΔΕ Δροσιάς Σταμάτας και Κρυονερίου.Σας υπενθυμίζω την αποδοχή του αιτήματος μας από το 2013 από την ΔΕΗ για την μελέτη υπογειοποίησης.
Τι έχετε κάνει για την πολεοδομική μελέτη της Άνοιξης, για την οποία ο μελετητής όπως μαθαίνουμε έχει υποβάλει παραίτηση λόγο της απραξίας σας.
Τι έχετε κάνει για την προσάρτηση 43 στρεμμάτων στο Δήμο από το ΤΥΠΕΤ Διονύσου;Και εδώ έχετε έτοιμη τεκμηριωμένη πρόταση από το 2013!

Φίλες και φίλοι,
Είναι προφανές ότι ο απολογισμός που παρουσιάζει σήμερα η διοίκηση είναι πέρα για πέρα εικονικός. Είναι επίσης γνωστό σε όλους τους πολίτες, ότι σε εποχές βαθιάς ύφεσης, στον ένα χρόνο που διοικεί, όχι μόνο δεν προσέθεσε ένα μικρό λιθαράκι στον τόσο νευραλγικό κοινωνικό τομέα του Δήμου -παρά το ότι παρέλαβε οργανωμένες κοινωνικές δομές- αλλά αντίθετα προχώρησε σε σημαντικές περικοπές και εκπτώσεις.
Η καθημερινότητα των πολιτών χειροτέρεψε και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και μας το επισημαίνουν κάθε μέρα οι πολίτες. Οι γειτονιές εγκαταλείφθηκαν.O σημαντικός ρόλος των τοπικών συμβουλίων απαξιώθηκε εντελώς.
Εμείς φίλες και φίλοι πιστοί στην εντολή των πολιτών συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Έναν αγώνα μαζί με τους συνδημότες μας για έναν καλύτερο Δήμο Διονύσου, αντάξιο της ιστορίας και των κατοίκων του. Αντάξιο της νεολαίας μας.

Σας ευχαριστώ .